Za samo nekoliko dana počinju peti Dani Okusa Zagrebačkog kraja. Jedinstvena je ovo manifestacija, koja ove godine počinje 15. studenog i traje do 1. prosinca, a u kojoj sudjeluju ugostiteljski objekti iz Zagrebačke županije, koji će za vrijeme trajanja manifestacije gostima nuditi tradicionalne gastronomske specijalitete ovog kraja.
Na menijima su se tako našli, između ostalih, jela od domaće, ručno rađene tjestenine s različitim umacima, poznata Gabrekova juha od šumskih gljiva o kojoj smo baš nedavno pisali, samoborske češnjovke, teleće pečenje i teletine pod pekom, pečena patka i pohani piceka, ali i štrukli, štrudli i kremšnita.
U projektu sudjeluju Babriga Bistro & Catering (Velika Gorica), Krčma Gabreku 1929 Samobor (Samobor), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Kavana i hotel Livadić Samobor (Samobor), Mon Ami (Velika Gorica), Hotel Princess (Jastrebarsko), Restoran Salvator (Samobor), Restoran Samoborska klet (Samobor), Izletište Suhina (Bestovje) i Vina Kos - Jurišić (Donja Zelina). Cijene menija u tri ili četiri slijeda, negdje sa, a negdje bez čaše vina, kreću se od 22 do 30 eura.
Cjelokupnu ponudu svakog pojedinog restorana koji sudjeluje u Danima Okusa Zagrebačke županije možete pogledati u objavi Turističke zajednice Zagrebačke županije u nastavku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....