Party za pamćenje

Prepuni Peti Kupe, ovacije i pozitivna vibra, pogledajte kako nam je bilo na 13. dodjeli nagrada Dobri restorani

Najljepše od svega bilo je vidjeti kako ova ekipa međusobno navija jedna za druge i na tome im posebno čestitamo!

Ovog ponedjeljka, 30. rujna, zagrebački Peti Kupe bio je premalen za sve one koji su željeli prisustvovati 13. dodjeli nagrada Dobri restoran! Gotovo tristo gostiju i finalista okupilo se kako bi sudjelovali u svečanom proglašenju najboljih na domaćoj restoranskoj sceni. Atmosfera je od samog početka bila sjajna, a uzbuđenje među prisutnima moglo se zaista osjetiti u zraku. Najljepše od svega bilo je vidjeti kako ova ekipa međusobno navija jedna za druge i na tome im posebno čestitamo!

Priznanja su, kao i svake godine do sada, dodijeljena u četiri kategorije. To su - tradicionalni restoran, restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije i restoran kreativne urbane kuhinje.

Na početku dodjele, okupljenima se najprije s riječima dobrodošlice obratio glavni urednik Dobre hrane, Gordan Zečić, a prva je dodijeljena nagrada za najbolji tradicionalni restoran, koja je u konkurenciji - Mala Hiža (Mačkovec, 3. mjesto), Morgan Restaurant & Villa (Brtonigla, 2. mjesto), pripala restoranu Rivica u Njivicama na Krku, vlasnika i voditelja Dražena Lesice.

image

Dražen Lesica

Tomislav Kristo/Cropix

Igor Kotaran, direktor Marketinga tvrtke METRO Hrvatska prvu nagradu u kategoriji restoran kreativne urbane kuhinje dodijelio je restoranu Zijavica iz Mošćeničke Drage, odnosno vlasnicima i chefovima Stivenu i Tei Vunić, koji su bili u odabranom društvu Restorana Bekal (Zagreb, 3. mjesto) i Visiani bistro & bar (Šibenik, 2. mjesto).

image

Stiven i Tea Vunić s Igorom Kotaranom (METRO Hrvatska)

Tomislav Kristo/Cropix

Nagradu za najbolji hotelski restoran visoke kategorije dodijelio je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, a ona je ove godine otišla u ruke Cap Aureo Signature Restaurantu chefa Jeffreyja Velle. Nagradu je u njegovo ime preuzeo voditelj restorana Željko Lozančić. U ovoj kategoriji finalisti su bili i 7 Seas Restaurant & Bar by Matija Bogdan (Njivice, 3. mjesto) i Matsunoki (Mali Lošinj, 2. mjesto).

image

Tim Cap Aureo Signature Restauranta s Goranom Ogurlićem, glavnim urednikom Jutarnjeg lista

Tomislav Kristo/Cropix

Nagrade za najbolje restorane visoke kuhinje nagrađenima je uručio Gordan Zečić, glavni urednik Dobre hrane. Prvo mjesto, uz ovacije svih okupljenih, pripalo je restoranu Korak s Plešivice koje su primili brat i sestra Bernard i Vera Korak u ime cijele obitelji i tima. Drugo mjesto osvojio je zagrebački restoran Nav, a treće murterska Konoba Boba chefa Vjeke Bašića.

image

Bernard i Vera Korak

Vanesa Pandzic/Cropix

Ove godine najbolji hrvatski chefovi odlučili su da nagrada "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa u usponu pripada Marku Jantoleku, chefu restorana SOL tapas na hrvatski. Nagradu su mu uručili Dora Strezova Nikolova, glavna direktorica tvrtke Coca-Cola HBC Adria te Filip Verbanac, osnivač i voditelj projekta Raise the Bar.

image

Marko Jantolek, dobitnik nagrade Andrej Barbieri

Tomislav Kristo/Cropix

Nagrada za chefa godine po treći put je otišla u ruke Tvrtku Šakoti, koju je u njegovo ime preuzeo njegov sous chef Darko Basara, a predala ju je Martina Srnec, direktorica Sektora za marketing i komunikacije u Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je glavni sponzor i dugogodišnji vjerni partner projekta Dobri restorani.

image

Darko Basara i Martina Srnec (HTZ)

Tomislav Kristo/Cropix

Na kraju, ali nikako ne i najmanje važno, nagrada za najbolju vinsku kartu godine pripala je sommelieru Branimiru Vukšiću i restoranu Pelegrini chefa Rudolfa Štefana koju je predala Mia Vukdragović, brand managerica za vino iz tvrtke Badel 1862.

image

Sommelier Branimir Vukšić

Tomislav Kristo/Cropix

O nagrađenima i nagradama više možete pročitati i ovdje.

Nakon službene dodjele, gosti su druženje nastavili uz zalogaje chefa Marina Medaka i njegovog tima iz RougeMarina te u premijernoj promociji novog broja magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od utorka, 1. listopada. Za dobru atmosferu pobrinuli su se i domaćini iz Petog Kupea, koji su goste zabavljali dobrom glazbom. Naravno, ništa ne bi bilo moguće niti bez dugogodišnjeg generalnog partnera projekta Dobri restorani Hrvatske turističke zajednice, ali i vjernih partnera, tvrtki Badel 1862, METRO Hrvatska i Coca-Cola HBC Hrvatska.

U nastavku pogledajte našu bogatu foto-galeriju!

image

Više od 250 uzvanika okupilo se u zagrebačkom Petom Kupeu na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Dobri restorani 2024

Tomislav Kristo/Cropix
image

Uzbudljiva atmosfera i dobra vibra osjetila se od početka večeri

Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image

Za ovogodišnju dodjelu nagrada Dobri restorani tražilo se mjesto više

Tomislav Kristo/Cropix
image

Predstavnici tvrtke SomMar Adria s chefom Orhanom Cakirogluom te glavnim sommelierom restorana Matsunoki u Malom Lošinju

Tomislav Kristo/Cropix
image

Veselo društvo poznatih chefova - Vjeke Bašića, Stivena i Tee Vunić, Matije Kanceljaka, Matije Bogdana i Marka Palfija s našom fotografkinjom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Okupljenima u Petom kupeu premijerno je predstavljen i novi, jesenski broj magazina Dobra hrana

Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image

Krešimir Sommer, čija tvrtka je glavni zastupnik za Big Green Eggs roštilje

Tomislav Kristo/Cropix
image

Darko Basara iz NAV-a te Marko Turković i sous chef restorana Bekal

Tomislav Kristo/Cropix
image

Voditelj restorana Cap Aureo, Željko Lozančić (desno)

Tomislav Kristo/Cropix
image

Mario Mihelj, Stjepan Vukadin i Goran Kočiš

Tomislav Kristo/Cropix
image

Naša fotografkinja Berislava Picek u društvu chefova Tibora Valinčića i Maria Mandarića

Tomislav Kristo/Cropix
image

Marin Medak s pratnjom - Natašom, Ladom i Moranom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Tim riječkog restorana Nebo

Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image

Raise the Bar pobrinuo se za hladna pića

Tomislav Kristo/Cropix
image

Mlinarica je predstavila našu DH IPA-u

Tomislav Kristo/Cropix
image

Sve o pivu koje smo skuhali s Dimitrom Jovanovskim čitajte u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 1. listopada

Tomislav Kristo/Cropix
image

Raise the Bar

Tomislav Kristo/Cropix
image

Osim koktela, gosti su mogli uživati i u finim kapljicama Korlat vina koje je omogućio Badel 1862

Tomislav Kristo/Cropix
image

Martina Srnec i Valerija Milković

Tomislav Kristo/Cropix
image

Gordan Zečić, glavni urednik Dobre hrane

Tomislav Kristo/Cropix
image

Renzo Prosoli

Tomislav Kristo/Cropix
image

Za ukusne zalogaje na temu šume, a povodom dodjele nagrada Dobri restorani i promocije novog broja magazina Dobra hrana, pobrinuo se Rougemarin

Tomislav Kristo/Cropix
image

Marin Medak s društvom

Tomislav Kristo/Cropix
image

Branimir Tomašić, vlasnik Male Hiže u društvu Gorana Ogurlića, glavnog urednika Jutarnjeg lista

Tomislav Kristo/Cropix
image

Eugen Žinić, Ivan Koprivnjak i Luka Džamarija

Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image

Marija Leaković i Ana Brođanac

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Eugen Žinić, Željko Lozančić i Ivan Koprivnjak

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Nika Čorak

Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image

Bernard i Vera Korak s pratnjom

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Amela Čengić, Dora Strezova Nikolova i Igor Zgrabljić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Leona Kao i Robert Ripli

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Matija Šeler i Hrvoje Kroflin

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Mia Vukdragović

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Filip Verbanac

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Diana Macolić, Katarina Marčan, Ivana Stavljenić i Nina Denona

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Kristina Čolić s pratnjom

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Morana Zibar i Lada Radin

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Jelena Glišić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Vjeko Bašić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista i predstavnici tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska Filip Verbanc, Dora Strezova Nikolova i Igor Zgrabljić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Sarah Josipović, Jan Jerić, Eduard Beg i Jan Martinović

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Maja Šokčević Lovrić i Ana Supić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Goran Kočiš, Stjepan Vukadin i Mario Mihelj

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Branimir Vukšić i Rudolf Štefan

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Rudolf Štefan, Marin Pleše i Branimir Vukšić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Mario Mandarić i Tibor Valinčić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Tibor Valinčić i Igor Cenić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Darko Kontin, Anamaria Šagolj, Tomislav Filipović i Slavica Šagolj

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Ekipa najbolje zagrebačke pizzerije - Franko‘s

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Ana Marić, Luka Oblizalo i Matija Bogdan s pratnjom

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Bruno Mišljenčević s pratnjom

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Gabrijela Vrbetić i Marina Stoponja

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Matija Mandić s pratnjom

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Branimir Tomašić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Franko‘s

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Anita Šarić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Miranda Mladin

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Branimir Tomašić sa chefom Male Hiže

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Dimitar Jovanovski Dime

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Grgo Bačelić u pratnji sous chefa Visianija

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Marko Turković u pratnji sous chefa Bekala

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Braća Mladinović iz zagrebačkog La Štruka

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Krešimir Sommer i Ivana Vidak

Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
image

Željko Vukićević, chef riječkog Hidden bara u pratnji sous chefa

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Gabriela Filca i Tomislav Mikinac

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Dražen Lesica

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Stiven i Tea Vunić u pratnji Matije Kanceljaka, njihova mlada chefa

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Lidija Lončarić, Petra Jelenić, Karmela Karlović i Marin Medak

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Igor Kotaran u najljepšem društvu

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Bruno Mišljenčević s pratnjom

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Marko Jantolek

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Martina i Marko Palfi

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Ana Antunović i Darko Kontin

Vanesa Pandzic/Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix

Iskreno čestitamo svim nagrađenim restoranima i chefovima te zahvaljujemo svima na velikom odazivu!

image

Sponzori projekta Dobri restorani 2024

Produkcija Jutarnji List
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2024 20:51