Ovog ponedjeljka, 30. rujna, zagrebački Peti Kupe bio je premalen za sve one koji su željeli prisustvovati 13. dodjeli nagrada Dobri restoran! Gotovo tristo gostiju i finalista okupilo se kako bi sudjelovali u svečanom proglašenju najboljih na domaćoj restoranskoj sceni. Atmosfera je od samog početka bila sjajna, a uzbuđenje među prisutnima moglo se zaista osjetiti u zraku. Najljepše od svega bilo je vidjeti kako ova ekipa međusobno navija jedna za druge i na tome im posebno čestitamo!
Priznanja su, kao i svake godine do sada, dodijeljena u četiri kategorije. To su - tradicionalni restoran, restoran visoke kuhinje, hotelski restoran visoke kategorije i restoran kreativne urbane kuhinje.
Na početku dodjele, okupljenima se najprije s riječima dobrodošlice obratio glavni urednik Dobre hrane, Gordan Zečić, a prva je dodijeljena nagrada za najbolji tradicionalni restoran, koja je u konkurenciji - Mala Hiža (Mačkovec, 3. mjesto), Morgan Restaurant & Villa (Brtonigla, 2. mjesto), pripala restoranu Rivica u Njivicama na Krku, vlasnika i voditelja Dražena Lesice.
Igor Kotaran, direktor Marketinga tvrtke METRO Hrvatska prvu nagradu u kategoriji restoran kreativne urbane kuhinje dodijelio je restoranu Zijavica iz Mošćeničke Drage, odnosno vlasnicima i chefovima Stivenu i Tei Vunić, koji su bili u odabranom društvu Restorana Bekal (Zagreb, 3. mjesto) i Visiani bistro & bar (Šibenik, 2. mjesto).
Nagradu za najbolji hotelski restoran visoke kategorije dodijelio je glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić, a ona je ove godine otišla u ruke Cap Aureo Signature Restaurantu chefa Jeffreyja Velle. Nagradu je u njegovo ime preuzeo voditelj restorana Željko Lozančić. U ovoj kategoriji finalisti su bili i 7 Seas Restaurant & Bar by Matija Bogdan (Njivice, 3. mjesto) i Matsunoki (Mali Lošinj, 2. mjesto).
Nagrade za najbolje restorane visoke kuhinje nagrađenima je uručio Gordan Zečić, glavni urednik Dobre hrane. Prvo mjesto, uz ovacije svih okupljenih, pripalo je restoranu Korak s Plešivice koje su primili brat i sestra Bernard i Vera Korak u ime cijele obitelji i tima. Drugo mjesto osvojio je zagrebački restoran Nav, a treće murterska Konoba Boba chefa Vjeke Bašića.
Ove godine najbolji hrvatski chefovi odlučili su da nagrada "Andrej Barbieri" za najboljeg mladog chefa u usponu pripada Marku Jantoleku, chefu restorana SOL tapas na hrvatski. Nagradu su mu uručili Dora Strezova Nikolova, glavna direktorica tvrtke Coca-Cola HBC Adria te Filip Verbanac, osnivač i voditelj projekta Raise the Bar.
Nagrada za chefa godine po treći put je otišla u ruke Tvrtku Šakoti, koju je u njegovo ime preuzeo njegov sous chef Darko Basara, a predala ju je Martina Srnec, direktorica Sektora za marketing i komunikacije u Hrvatskoj turističkoj zajednici, koja je glavni sponzor i dugogodišnji vjerni partner projekta Dobri restorani.
Na kraju, ali nikako ne i najmanje važno, nagrada za najbolju vinsku kartu godine pripala je sommelieru Branimiru Vukšiću i restoranu Pelegrini chefa Rudolfa Štefana koju je predala Mia Vukdragović, brand managerica za vino iz tvrtke Badel 1862.
O nagrađenima i nagradama više možete pročitati i ovdje.
Nakon službene dodjele, gosti su druženje nastavili uz zalogaje chefa Marina Medaka i njegovog tima iz RougeMarina te u premijernoj promociji novog broja magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od utorka, 1. listopada. Za dobru atmosferu pobrinuli su se i domaćini iz Petog Kupea, koji su goste zabavljali dobrom glazbom. Naravno, ništa ne bi bilo moguće niti bez dugogodišnjeg generalnog partnera projekta Dobri restorani Hrvatske turističke zajednice, ali i vjernih partnera, tvrtki Badel 1862, METRO Hrvatska i Coca-Cola HBC Hrvatska.
U nastavku pogledajte našu bogatu foto-galeriju!
Iskreno čestitamo svim nagrađenim restoranima i chefovima te zahvaljujemo svima na velikom odazivu!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....