Ideja za izlet

Produženi vikend započnite već u srijedu istarskim slasticama na 26. izdanju Slatke Istre

U srijedu, 14. kolovoza u 18 sati istarska Vižinada dočekuje sve ljubitelje kolača, slatkiša i drugih domaćih slastica

Vižinadu će ponovno ispuniti mirisi tradicionalnih istarskih slastica - 14. kolovoza od 18 sati na glavnom trgu u Vižinadi odvija se 26. po redu izdanje popularne manifestacije Slatka Istra.

image
Arhiva TZ Vižinada

Kao i svih prethodnih godina, domaćice i domaćini iz svih krajeva Istre pobrinuli su se da za Slatku Istru sprave starinske kolače svojih mama i nona i to po receptima iz obiteljskih kuharica što se brižno čuvaju kao neprocjenjiva ostavština u svakoj istarskoj obitelji. Stoga ćete na Slatkoj Istri imati priliku vidjeti i kušati kolače kao što su pandešpanj, pinca, bucolaj, štrukolo ili povetica, fritule, cukerančići, kroštule, briskve i paštine …

image
Arhiva TZ Vižinada

image
Arhiva TZ Vižinada

image
Arhiva TZ Vižinada

Stručni žiri ocijenit će sve pristigle kolače dan prije manifestacije te među njima odabrati one najbolje koji će dobiti svoje mjesto na glavnoj izložbi Slatke Istre. Manifestacija Slatka Istra predstavlja način očuvanja istarske tradicije, a i sama je postala tradicija, s obzirom da će se održati već 26. put. Mnogi jedva čekaju taj dan kad uličice Vižinade zamirišu baš onako kako su u prošlosti mirisale istarske kuhinje dok se obitelj okupljala oko ognjišta. Taj dan uvijek prođe u izvrsnom raspoloženju koje prati i bogati zabavni program, pa njegov glazbeni dio počinje u 21 sat.

image
Arhiva TZ Vižinada

image
Arhiva TZ Vižinada

image
Skoko Sebastijan/Arhiva TZ Vižinada

Uz to, tijekom 14. kolovoza u parku kod stare škole održat će se degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda s područja Općine Vižinada, dok će se u večernjim satima u Kući Maraston uživo moći vidjeti izrada tradicionalnog istarskog kolača. Cijelu priču uveličat će i Brass Band Zajednice Talijana Vižinada te Limena glazba iz Buja. Večer će završiti proglašenjem najboljih kolača Slatke Istre.

image
Arhiva TZ Vižinada

image
Arhiva TZ Vižinada

Rezervirajte svoju večer 14. kolovoza za najslađu manifestaciju u ovim krajevima – 26. Slatku Istru u Vižinadi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 14:44