Čula se eksplozija

Progutala ga vatra: Izgorio je jedan od poznatijih zagrebačkih restorana u Jurjevskoj

Vodio ga je chef Marin Rendić koji je restoranu priskrbio Michelinovu preporuku

Zagrebački restoran Bistro Apetit by Marin Rendić izgorio je noćas u Jurjevskoj ulici u Zagrebu, piše 24sata. Prema njihovim navodima, požar je izbio oko 4 sata ujutro i vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje požara, ali restoran je gotovo u potpunosti progutao plamen.

image
Privatni album

Na intervenciju je, kako doznaje 24sata, došao i vlasnik restorana, ali nije želio davati komentare. Zbog gašenja požara u ulici je privremeno bio zatvoren promet, a vatrogasci su i jutros na terenu.

"Jako je gadno bilo. Sve je počelo oko 4 sata. Sin mi je javio, čuo je pucanje plinskih boca, vatra je bila jako gadna", rekao je jedan od susjeda za 24sata.

image
Privatna arhiva

Podsjetimo, Bistro Apetit by Marin Rendić jedan je od zagrebačkih restorana koji nosi Michelinovu preporuku, a vodi ga chef Marin Rendić. Kada smo ga posjetili lani u sklopu našeg projekta Dobri restorani iz njega smo izašli siti i zadovoljni, a zbog odlične hrane, uslužnog i educiranog osoblja, te opuštajuće atmosfere još smo je dugo pamtili, o čemu možete čitati ovdje.

Terasa i ambijent Bistroa Apetit u Jurjevskoj svakako su (bili) među atraktivnijima u Zagrebu za uživanje u hrani. Okružen zelenilom Cmroka i smješten u rezidencijalnoj četvrti, ovaj je restoran oduvijek bio sinonim za elitno mjesto izlaska iako kvaliteta hrane nije uvijek pratila taj imidž. Restoran je (bio) cijeli u staklu, pa tako i zimi imate dojam da jedete vani, a ljeti u tom zelenilu dolazite tražiti koji stupanj nižu temperaturu zraka od one u Donjem gradu.

image

Chef Marin Rendić

Marko Miscevic/Cropix/

Kada su po Zagrebu počeli nicati raznorazni fine dining restorani, prostor i kuhinju tada posrnulog Apetita u zimu 2017. preuzeo je Marin Rendić, koji se među prvima prije petnaestak godina kod nas počeo baviti molekularnom kuhinjom u svojem restoranu Pepe Nero u istarskom Novigradu. Rendić je, uostalom, stažirao u Nomi i Arzaku, pa su mnogi očekivali da će ovaj chef u Apetitu stremiti izrazito inovativnoj, elaboriranoj kuhinji i baciti se u lov na Michelinovu zvjezdicu. Rendić se, pak, odlučio za malo klasičniji, mogli bismo reći i ziheraškiji pristup hrani, pa su mu mnogi to gotovo zamjerili i predviđali skoru propast. Četiri godine poslije i s koronakrizom koja nam je u međuvremenu svima poremetila živote, Rendićevo opredjeljenje se pokazalo kao pametan i dobar potez.

image
Privatna arhiva

Većina ljubitelja hrane, pa i sami poznati chefovi, počeli su se okretati jednostavnijim, čistijim, izvornim okusima i dobrim starim klasicima interpretiranim na moderniji način. U kontekstu toga, Rendić nije morao puno mijenjati meni svojeg restorana u današnje doba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 18:04