Kada su u travnju otvorili svoja vrata, vlasnici bistroa Točkica odlučili su pucati na nostalgiju. Ponudili su svojim gostima klasike kao što su fileki, pašticada i purica s mlincima i nije trebalo proći previše vremena da se glas o ovom mjestu proširi po cijelom gradu. Danas, pola godine kasnije, Točkica je jedna od omiljenih zagrebačkih adresa, posebice onima koji od svega uvijek najradije biraju dobar tradicionalni ručak.
Jela za ekipu iz Točkice osmislio je Mario Čepek, koji je i obučio tim, a odluka je od samog početka bila posluživati domaću hranu kakvu su kuhale bake, a kakvoj se i sami danas rado vraćamo. Jetrica na naglo s restanim krumpirom ili brudet od grdobine s paletnom, pohani picek, janjeća koljenica, štrukli, tafelšpic, peka ili simpatično prezentirana plata s pršutom koji dolazi na štriku, samo su dio onoga na što se gosti već pola godine vjerno vraćaju. Sami peku i kruh, a ponose se i dobro osmišljenom vinskom listom.
Porcije i cijene su poštene, kreću se uglavnom oko 10-ak eura za glavna jela pa i ne čudi što sve više zagrebačkih gurmana upravo ovo mjesto daleko od centra bira za dobar ručak, kako usred tjedna, tako i vikendom.
Dobro je dodati i kako, osim u restoranu na adresi Maceljska ulica 21, ekipu iz Točkice petkom možete pronaći i na Place Marketu na zagrebačkom Dolcu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....