Ove slatke male minijature ne trebaju se peći, ali morati ćete se naoružati strpljenjem – prije izrade zavodljivih kuglica smjesa se mora jako dobro ohaditi kako biste ih moglu uvaljati u kakao prah.
Savršeno pašu uz čašu crnog vina.
Trebati će vam:
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 100 g tamne čokolade (58-62% kakaa)
- 100 g mliječne čokolade
- 50 g maslaca
- kakao u prahu
Foto: Marko Miščević/CROPIX
Zagrijte vrhnje za kuhanje na srednjoj vatri dok se mjehurići ne počnu pojavljivati oko ruba posude. Maknite posudu s vatre i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi, a zatim umiješajte maslac. Ostavite u hladnjaku dok se u potpunosti ne ohladi. Stavite kakao prah u plitku posudu. Žličicom uzimajte čokoladu i između dlanova formirajte kuglicu veličine oraha. Kuglicu uvaljajte u kakao prah. Trufflese stavite natrag u hladnjak. Po želji, čokoladne tartufiće možete uvaljati u bademe, lješnjake, orahe ili bilo koje druge orašaste plodove. Otvorite bocu dobrog crnog vina i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....