KORAK PO KORAK

PROVJERENO DOBAR RECEPT NAŠE NEDE: Iskoristite prezrele banane i napravite sočan i fin slatki kruh!

 Neja Markičević / CROPIX
Donosimo vrlo jednostavan recept za jako ukusan banana bread. Ako su vam ostale dvije banane u hladnjaku predlažemo da ih iskoristite za pripremu ovog kolače za koji će se sigurno tražiti komad više

SASTOJCI:

2-3 prezrele banane
75 g maslaca
30 g šećera
1 žličica sode bikarbone
1 jaje
malo ekstrakta vanilije
100 g čokolade
190 g brašna

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

PRIPREMA:

U zdjeli vilicom zgnječite banane da dobijete kašu.

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte da se povežu sastojci.

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Dodajte šećer, jaje, sodu bikarbonu i ekstrakt vanilije.

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete jednoličnu gustu smjesu.

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Ubacite usitnjenu čokoladu ili začine pa dobro izmiješajte.

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Izlijte smjesu u kalup koji ste namastili i pobrašnili, stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite na 180 °C oko pola sata, odnosno dok čačkalica iz kruha ne izađe čista.

Zagreb, 210319.
Priprema banana kruha korak po korak.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:49