Le Kolač osvojio je publiku svojim jedinstvenim slasticama na koje ćemo ipak neko vrijeme morati pričekati zbog globalne pandemije s kojom se svijet suočava. Ipak, oni ne miruju već su na svom Instagramu (@le_kolac) odlučili objavljivati recepte koje će vam biti lako pripremiti kod kuće kako biste se zasladili dok ne možete to učiniti njihovim kolačima.
Podsjetimo kako je Robert Hromalić, pastry chef i vlasnik Le Kolača poznat po kreativnosti i svježem pristupu tehnikama i recepturama. Ime je gradio na pariškoj slastičarskoj sceni – školovao se na prestižnoj kulinarskoj školi Ferrandi, radio u legendarnom Le Meuriceu s poznatim francuskim slastičarskim imenom Cedricom Groletom i bio je sous-chef Yannu Couvreru, jednom od najcjenjenijih predstavnika suvremenog francuskog slastičarstva.
Trebat će vam:
150 g čokolade
125 g maslaca
200 g kristal šećera
2 jaja
3 g vanilije (pasta ili aroma)
100 g brašna
3 g praška za pecivo
1 g soli
75 g komadića čokolade
75 g sjeckanih oraha
1. Zagrijte pećnicu na 150°C, a u međuvremenu otopite maslac i čokoladu
2. U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju
3. Tako dobivenu mješavinu prelijte preko otopljene čokolade
4. U istu zdjelu uz kontinuirano miješanje dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo
5. Dodajte komadiće sjeckane čokolade, orahe i sol
6. Napunite kalupe koje ste prethodno premazali maslacem i pobrašnili
6. Pecite 30 minuta
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....