Još jedna prilika

Prvu su rasprodali! Najpoznatiji kulinarski žiri zakazao je novu zajedničku večeru u sljedovima

Chefovi Goran Kočiš i Mario Mihelj krajem mjesec dolaze u goste kolegi Stjepanu Vukadinu u njegov "il Ponte"

Popularno televizijsko gastronomsko natjecanje - MasterChef Hrvatska polako se bliži svome kraju, a prije nego što doznamo pobjednika i kušamo prva jela nekih od kandidata koji su se održali na sceni, trogirska će publika imati priliku na jednom mjestu kušati jela poznatih chefova, koji će u konačnici presuditi tko zaslužuje ove godine ponijeti tu titulu.

image
Il Ponte
image
Il Ponte
image
Il Ponte

Naime, nakon što se rasprodali prvu najavljenu zajedničku večeru u sljedovima u trogirskom restoranu "il Ponte", najpoznatiji kulinarski žiri - koji čine chefovi Stjepan Vukadin, Mario Mihelj i Goran Kočiš, najavili su još jednu. Sada svi oni koji su propustili priliku rezervirati svoje mjesto za 29. studenog, to mogu još uvijek učiniti za večeru u subotu, 30. studenog. Večera će započeti u 19 sati, stoji 85 eura po osobi te je i ovoga puta zbog velikog interesa nužna rezervacija koju možete izvršiti na broj +385 99 5297 238.

image
Il Ponte
image
Il Ponte
image
Il Ponte

Kako su najavili iz restorana "il Ponte", koji se već tri godine nalazi u Michelinovu vodiču, chefovi Vukadin, Mihelj i Kočiš uz poseban pozdrav iz kuhinje i piće dobrodošlice pripremiti će pet sljedova, dok wine pairing prepuštaju željama svojih gostiju.

A ono što nam je potom otkrio domaćin o večeri, zvuči još bolje.

"Idemo sa sljedovima naizmjenično. Kao domaćin, prvo ću ja gostima predstaviti dekonstrukciju soparnika i tarttalet punjen škampima i kremom od skute. Nakon tih zalogaja, Mario spaja Aziju i Jadran. Bit će to Gof ponzu s crnim tobikom i togarashijem. Zatim je na redu vege jelo koje ću pripremiti od srca artičoke sa žumanjkom, kroketom od krumpira, paškim sirom i tartufima. Goran će nakon toga pripremiti krvavicu s kiselim kupusom, krumpirom i jusom koja će biti sve samo ne obična prezentacija ovog jela. Krvavica će, naime, biti poslužena kao pralina, kupus će biti pržen, a krumpir pripremljen kao prozračna krema. Uz to će prijati ulje bundeve i jus, čija osnovna namirnica za sad može ostati tajna. Na ovo će se jelo nadovezati Mario s glavnim jelom, a to je janjeći file s koricom od svježeg bilja i limete s kremom od čičoke i celerom glaziranim u misu. Za kraj, Goran priprema poseban desert koji bih opisao kao modernu viziju salenjaka, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim", rekao nam je chef Vukadin.

Inače, za one koji možda ne znaju, restoran chefa Vukadina jedan je od dva nositelja Michelin Gold Plaque oznake u Hrvatskoj, koja se dodjeljuje restoranima koji se, prema mišljenju poznatog vodiča, na sceni ističu inovativnošću u gastronomiji. Tim je oznakama Hrvatska od ove godine postala sedma zemlja u svijetu u kojoj se dodjeljuju Michelinove zlatne plakete za gastronomsku kreativnost, nakon Španjolske, Njemačke, Francuske, Austrije, Italije i Portugala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 07:02