Okusi jeseni na moru

"Put esencije" je put kojim je chef Rudolf Štefan odlučio zatvoriti sezonu u Pelegriniju

Jesen u restoranu poznatog i cijenjenog chefa u znaku je dalmatinskih namirnica koje baš sada ulaze u najbolju sezonu

Konoba Pelegrini, na čelu s chefom i vlasnikom Rudijem Štefanom, s prvim danima jeseni ulazi u svoj posljednji radni mjesec sezone 2024. Ovaj nagrađivani šibenski restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, ali i nagradom Dobri restorani za najbolju vinsku kartu ove godine, koji se godinama nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomske scene, ni na kraju sezone ne miruje.

image

Rudolf Štefan

Press
image
Press
image
Press

"Okus je kralj naše kuhinje, a naša kulinarska filozofija se oduvijek bazira na iskrenim i autohtonim okusima. Ove godine smo u fokus menija stavili tipično mediteransko drveće čije smo razne forme koristili zapravo kao začine i pojačivače okusa. Tako se na primjer pokazalo da se škrljun jako dobro sljuljubljuje sa smokvom. Za listopad smo pak pripremili potpuno novi menu i našim smo temeljima odlučili pridružiti najcjenjenije namirnice u svijetu gastronomije", poručuje Rudi Štefan, chef i vlasnik Pelegrinija.

image
Press/
image
Press

Jesenski jelovnik ovdje su ponovno kreirali u skladu s prirodom. Mnogo dalmatinskih namirnica upravo s jeseni ulazi u najbolju sezonu, a u Pelegriniju su im dodali svjetski priznate delikatese. Delicije poput prestižnog bijelog tartufa, škampa, jastoga, jadranskih lignji, trilja od kamena, jakobovih kapica, butarge, kavijara, teletine, patke, koštane srži, guščje jetre, najfinijeg lokalnog pršuta, cvjetače, buče, cikle, divljih gljiva, maruna, vanilije s Madagaskara - začinili su prepoznatljivim Peleginijevim potpisom s dalmatinskom kaduljom, šipkom, mendulom, lješnjakom, limunom te na taj način kreirali "Put esencije", koji će znatiželjnom gostu dati prilku da upozna ultimativne okusne gušte sljubljene na jedinstven Pelegrini način.

image
Press
image
Press
image
Press
image
Press

Osim klasične vinske pratnje, u ponudi je i vinska pratnja s arhivskim vinima. Pelegrini, naime, već godinama razvija vlastite linije vina s prijateljima vinarima, hidrolate te nudi i nealkoholno sljubljivanje pića s menijem.

Sve to možete doživjeti i iskusiti do 26. listopada od kada je u ponudi jesenski jelovnim. Inače, Pelegrini je otvoren od ponedjeljka do subote te nudi isključivo večeru od 18:30 do 21:30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. listopad 2024 07:03