Za one koji sjajni skradinski rižot nisu imali prilike probati donosimo recept pa kuhajte i družite se uz veliku teću cijeli dan, najbolje na otvorenom. I da, tradicionalno ovaj rižot uvijek kuhaju muškarci. A čim budete imali priliku, original pojedite u Skradinu.
Skradinski rižot
teleća ruža (but)
luk
riža
sol, papar, muškatni oraščić
ovčji sir
Za temeljac:
kopun
junetina i govedina za juhu
korjenasto povrće; mrkva, peršin, celer, peršinov list, list kelja i zelja
luk
Skuhati temeljac od navedenih sastojaka na laganoj vatri. Na masnoći dinstati nasjeckan luk pa dodati teletinu narezanu na kockice. Dinstati uz podlijevanje temeljcem minimalno šest do osam sati. Posoliti. Meso će se raspasti i pretvoriti u smjesu nalik pašteti. Dodati potom rižu i podlijevati temeljcem dok ne bude kuhana. Začiniti solju, paprom i muškatnim oraščićem. Posuti naribanim sirom netom prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....