Ražnjići s piletinom, patlidžanom i paprikom

Ma tko to ne voli ražnjiće? Da čujemo?

Tako smo i mislili. Budući da svi nekako volimo čupkati te komadiće sa štapića, uvijek smo u potrazi za novim varijacijama na temu. Ovaj smo se put poigrali piletinom, paprikom i patlidžanom i dobili pravu laganu jesensku varijantu.

Pazite na količine začina i oduševit će se i vaši najmlađi.

  • 500 g pilećih prsa
  • 1 patlidžan
  • 2 narančaste ili crvene paprike
  • 2 žlice sjeckanog svježeg ružmarina
  • 2-3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • crveni papar
  • 1 čaša čvrstog jogurta
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • crni papar
  • limunov sok
  • malo svježeg korijandera

Meso izrežite na kockice, ni premale ni prevelike. Napravite marinadu od maslinova ulja i nasjeckanog ružmarina pa dodajte ili cijele češnjeve češnjaka ili češnjak grubo nasjeckajte. Meso prelijte marinadom i ostavite ga nekoliko sati u hladnjaku. Patlidžan izrežite također na kockice (ne morate ga guliti), a papriku očistite od koštica pa je izrežite na podjednake komade. Na ražnjiće nabodite naizmjenično komad piletine, patlidžana i paprike. Pecite na roštilju ili grill tavi, posolite i popaprite crvenim paprom (može i crnim). Ražnjiće poslužite uz umak od jogurta. Napravite ga od jogurta, kiselog vrhnja, limunova soka i sjeckanog svježeg korijandra (ako ga nemate, uzmite peršin, kopar ili mentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 17:09