Sastojci:
2-3 jušne žlice salse od pomidora* tek toliko da premažete dno pleha kako se sir ne bi zalijepio 250 g feta sira (1-2 deblje fete, ovisno za koliko osoba pripremate) 1 šaka odkoštenih maslina (calamata) 5-6 cherry rajčica 2 češnja češnjaka (protisnutog) 1 čajna žičica origana 1 žličica svježeg peršina malo mljevenog papra (po želji) malo prepečenog tosta, kruha (umjesto pribora za jelo) |
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200°C
2. Ocijedite fetu sir od suvišne vode
3. Salsu od rajčice premažite po dnu pleha, a u centar pleha smjestite fetu sir.
4. U posebnoj posudici pomiješajte odkoštene masline, cherry rajčice, češnjak, origano, peršin i papar, a možete dodati i malo ljubičastog luka. Tako dobivenu smjesu jednolično rasporedite po siru.
5. Pecite 15 minuta, a poslužite s prepečenim, tostom i krekerima, a možete dodati i koje jaje na oko ili malo svježeg špinata pa imate odličan obrok za druženje uz čašu vina
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....