Rođen u Virovitici, vođen idejom o prikupljanju novih tehnika kojima oplemenjuje bazne namirnice, Kočiš je desetogodišnje iskustvo stekao na međunarodnoj sceni. U originalnom pristupu kuhinji uveo je u restoran Noel i tzv. Chef’s table, omogućavajući znatiželjnim pobornicima delicija pogled na kuhinju uz degustacijski slijed jela prema chefovu odabiru. Želite li okusiti istočne krajeve Hrvatske, ponajprije Slavoniju, Kočiševa varijacija crne svinje iz tog podneblja najbolje će je približiti vašem nepcu.
Tko je kod kuće “chef kuhinje”?
Kod nas doma glavnu riječ vodi moja supruga Dijana, koja također jako dobro kuha. Stvarno jako dobro!
Bijelo ili crno vino?
Ovisi o tome što je na tanjuru, koja je prigoda, ali mjehurići su mi uvijek na prvome mjestu.
Svinjetina ili junetina?
To pitate Slavonca? Naravno, svinjetina!
Bez čega ne može početi dan?
Na žalost, dan mi gotovo nikada ne počinje bez stresa.
Omiljeni desert?
Volim kad mi supruga napravi ledeni vjetar.
Što vas najviše opušta?
Mir, tišina... Sad kad razmišljam, već dugo nisam bio opušten.
Vaš uzor u kulinarstvu?
Hm... teško pitanje. Jednostavno ne znam odgovor. Što to znači uzor? Ima toliko chefova koji godinama rade ovaj posao i nakon godina i godina rada uspona i padova ujutro dođu u kuhinju, zavežu pregaču i kažu - ajmo kuhat. E, za njih se može reći da su uzor.
Kava ili čaj?
Kava, kava, kava i onda još jedna kava.
Sjećate li se prvog jela koje ste pripremili?
Naravno da se sjećam prvog jela još iz škole, vjerojatno kao i svi: francuska salata!
Da idete na pusti otok, od hrane biste ponijeli...
Ponio bih, kako bi Slavonci rekli, “meso iz masti”, i to dobre tri kante. Ostalo bi se našlo u okolini...
Koji od svojih recepata najviše volite pripremati?
Eh... Sve volim raditi. Kako koji dan!
Čobanac
200 g divljači (jelen, divlja svinja, srna...) 200 g govedine 200 g svinjetine 300 g crvenog luka 1 žlica slatke mljevene paprike 2 ljuta feferona (ukiseljeni, svježi ili suhi) 1 žličica senfa 3 lovorova lista sol mljeveni papar 50 ml suncokretova ulja 1 žličica svinjske masti |
U velikoj dubokoj posudi pirjajte usitnjeni luk na laganoj vatri oko 20 minuta. Zatim dodajte divljač nasjeckanu na kocke veličine 1x1 cm. Pirjajte 25 minuta uz stalno miješanje. Dodajte govedinu, pirjajte 25 minuta, zatim dodajte svinjetinu i pirjajte još 25 minuta. Cijelo vrijeme miješajte. U litru hladne vode stavite mljevenu papriku, senf, sol i papar. Zalijte meso koje se pirja, dodajte lovorov list, feferone i ulijte još 2 l hladne vode. Kuhajte sat do sat i pol vremena. Kušajte je li meso mekano i raspada li se. Začinite, odnosno zaljutite po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....