''Zamislio sam to kao jedno konkretno i izdašno jelo koje će ljudi rado pripremati kod kuće. Naprosto, volim ovaj način i mislim da je ipak jedna drugačija interpretacija od onih klasika na koje su navikli'' - rekao je Zdravko.
MESO:
4 jaja 300 g svježeg svinjskog mesa za kobasicu 80 g mljevene kuhane šunke |
TARTAR OD CIKLE:
300 g kuhane cikle 30 ml maslinova ulja 10 ml jabučnog octa timijan sol |
AIOLI:
2 žumanjka 150 ml maslinovog ulja 50 ml jogurta 20 g senfa sa zrnima gorušice 10 g češnjaka sol |
SMJESA ZA POHANJE:
jaja
oštro brašno panko mrvice 500 ml ulja za prženje |
Jaja stavite u hladnu vodu, kad zavriju kuhaje 5 minuta, potom ogulite. Meso za kobasice dobro izmiješajtes mljevenom kuhanom šunkom i podijelite na četiri dijela. Svaki dio položiteizmeđu dvije prozirne folije, te razvaljajte u obliku kruga. Maknite gornju foliju, u sredinu kruga položite kuhano jaje, te mesom zamotajte u okruglicu. Odložite na hladno. Za tatar, kuhanu ciklu sitno iskošite, začinite solju, timijanom, maslinovim uljem i jabučnim octom. Za aioli, žumanjke izmiješajte s kosanim češnjakom i senfom, te uz lagano dodavanje maslinovog ulja štapnim mikserom izradite majonezu. Na kraju dodajte jogurt. Mesne okruglice uvaljajte u brašno, jaja i panko mrvice, pržite u dubokoj masnoći oko 5 minuta uz okretanje, potom suvišnu masnoću ocijedite na kuhinjskom ubrusu. Pri posluživanju, na tanjur razmažite sloj aiolija, stavite tatar od cikle, te na to položite prerezanu mesnu okruglicu. Garnirajte svježim matovilcem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....