Majstor kuhar akademija, koju je prije skoro deset godina osnovao poznati kuhar, preselila je na novu adresu, u novi prostor, gdje je s kuharima Sabinom Jalšić i Darijom Lidom pripremio ukusna tradicionalna jela s malim pomakom, idealna za nedjeljni ručak Mlađoj generaciji 1969. godina predstavlja davnu prošlost, a chefu Branku Ognjenoviću početak kuharske karijere. Već pedeset godina legenda hrvatskog kuharstva istražuje, kuha i osmišljava jela.
KUHANJE S DUŠOM
- Ne pamtim koliko sam toga skuhao, ali vjerujte, koliko god je ponekad bilo naporno, cijelu se karijeru držim činjenice da kad se kuha s dušom i dobrom voljom, jela su fina, iz njih kao da izlazi dobra vibra koju je na njih prenio kuhar. Mrzovoljni kuhar radi loša jela, a onaj koji namirnicama pristupa s ljubavlju i s veseljem ih priprema, skuhat će i od najskromnijih sastojaka odlično jelo - rekao nam je chef Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, nositelj prestižne titule World Master Chef, s licencom za nouvelle cousine française prestižne Academie de France u Parizu. Već je dugi niz godina predavač gastronomije i gastroenologije na Vernu.
- Veseli me ovaj novi prostor - rekao nam je chef Ognjenović dok je spretno okretao štruklice u juhi koju je kuhao u novom prostoru Majstor kuhar akademije, nedavno otvorene na Samoborskoj cesti 134. Ognjenović je 2010. godine osnovao tvrtku Majstor kuhar te sa Sabinom Jalšić pokrenuo kulinarski studio Majstor kuhar, koji je bio na Savskoj cesti.
- Na 300 četvornih metara imamo predavaonice, a u najvećoj, glavnoj prostoriji svakom su polazniku na raspolaganju kompletna aparatura i najmodernije tehnike. Mi mi ćemo ga podučiti onim starim, osnovnim tajnama zanata jer od tog se počinje, a potom i kako upotrebljavati modernu aparaturu i u jela uklopiti suvremene detalje. Svaki polaznik nakon završenog seminara dobiva certifikat Majstor kuhar akademije, s kojim se može zaposliti u ugostiteljstvu, pokrenuti vlastiti posao ili nastaviti obrazovanje - dodao je s osmijehom pogledavajući prema direktorici i kuharici Sabini Jalšić i chefu Dariju Lidu, koji će s magistrom nutricionizma Nenadom Bratkovićem voditi akademiju.
MASTER CLASS RADIONICE
- Puno je godina iza mene, puno sati na nogama, puno sjeckanja, miješanja… Odlučio sam se za mirovinu, ali to ne znači da neću i dalje aktivno sudjelovati u svakom segmentu Akademije kao predavač master class radionica - dodao je chef Ognjenović, slažući na tanjur (jer za fotografiranje se i to mora znati!) lazanje sa šljivama koje nakon juhe od vrganja sa štruklima i confita od patke predlaže kao desert.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....