Odlučili smo se napraviti juneće odreske na lovački (bez divljači). Nemojte štedjeti na korjenastom povrću, a uz odreske poslužite pire od batata, njoke ili tjesteninu. Ljubitelji piletine i parmezana bit će posebno sretni kad poslužite batake u parmezanu, a vas će vjerojatno obradovati činjenica da vam neće oduzeti previše vremena. Šarene salate ne treba posebno objašnjavati, dolaskom proljeća živnule su i naše salatne zdjelice! Živjelo proljeće! Za kraj pjenasta torta od čokolade i jagoda bez brašna i šećera!
Prije uživanja u klopi nek se nađe čaša dobro ohlađenog pjenušca!
Juneći odresci u crvenom vinu
Bataci u parmezanu
Na maslacu prodinstajte mladi luk pa ga pomiješajte s kuhanom rižom i slanutkom te začinite korijandrom, peršinovim listom, solju, paprom i limunovim sokom.
A salata?
Napravite nekoliko manjih porcija salate. Nek vaš stol bude šaren! Neće pogriješiti ako igrate na sigurno i poslužite grah salatu s rikolom. Pridodajte joj malo crvene i napravite salatu od cherry rajčica i fete te miješanu salatu s rotkvicama.
Za ozbiljne gladuše dodajte još jednu salatu od mahuna i paprike!
A za kraj?
Torta bez šećera i brašna s jagodama!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....