• tuna (file) + toro tuna
• sushi riža
• 1 žličica mladog luka
• wasabi
• đumbir
• soja umak
Od sushi riže formiramo željene kuglice, toro tunu isjeckamo s mladim lukom, a file tune izrežemo na manje filee. File tune začinimo s malo wasabi paste te položimo na sushi rižu. Trakice Nori alge omotamo oko sushi riže i ispunimo smjesom od tune (toro) i mladim lukom. Servirati s wasabijem, đumbirom i soja umakom.
10/12
• 100g tune (file)
• rikula, cikorija
• chili puder
• vlasac (sjeckani)
• malo ulja
Dresing od kapara:
• 30 g kapari
• 3 g vlasca
• 7 g luka
• 80 g maslinova ulja
• sol
• bijeli papar
Tunu narežemo na tanke ploške. Posložimo jednu na drugu i zarolamo. Začinimo chili puderom i sjeckanim vlascem, solju i paprom te kratko ispečemo sa začinjene strane. Za dresing od kapara sve navedene sastojke izblendati. Na tanjur položimo rikulu i cikoriju, na njih stavimo tunu i sve začinimo dresingom od kapara.
11/12
• tuna (file)
• sushi riža
• nori alga
• sojin papir
• avokado
• krastavac
•krese
• wasabi
• majoneza
• sambal
• đumbir
• soja umak
- Hosomaki tuna
Na podložak od bambusa stavimo nori algu, na nju položimo sushi rižu, začinimo s malo wasabija i stavimo tunu narezanu na trakice. Zarolamo i narežemo.
- Uramaki tuna
Na podložak od bambusa stavimo nori algu, na nju pooložimo sushi rižu, okrenemo tako da riža bude položena na bambus, začinimo wasabijem, stavimo tunu narezanu na trakice i narezani avokado. Zarolamo i narežemo. - Hosomaki tuna sojin papir
Na podložak od bambusa stavimo sojin papir. Položimo sushi rižu, začinimo wasabijem. Tunu sitno isjeckamo, pomiješamo s majonezom i sambalom, stavimo na rižu, dodamo krastavac, avokado i krese. Zarolamo i narežemo. Poslužujemo s wasabijem, đumbirom i soja umakom.
12/12
• 160 g toro tune (fi le)
• daikon
• 6-7 režnja češnjaka (neoguljena) i 200 ml maslinovog ulja - pržiti dok ne omekša
• 50 ml teriyaki umaka i 10 ml balsamico - zajedno prokuhati
• sol, papar
Tunu začinimo solju i paprom, ispečemo na grill tavi ili na roštilju. Serviramo s daikonom, confitom od češnjaka i balsamico teriyaki umakom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....