Gdje za vikend

Ribarska večer na zagorski, manifestacija je koja će oduševiti ljubitelje fiša i šarana na rašljama

 Arhiva Cropix

Pikantni okusi fiša i ribarske lekcije o ribama Sutle očekuju sve posjetitelje manifestacije "Fiš večer na zagorski" (ili kako smo mi parafrazirali - ribarsku večer) u Zagorskim Selima. Niame, kako su prenijeli tamošnji mediji, u organizaciji općine i u suradnji s lokalnom Turističkom zajednicom i Ribolovnim društvom Klanjec, u subotu 24. kolovoza, održat će se bogat program prepun zanimljivih aktivnosti za cijelu obitelj, a prije svega ljubitelje jela od riječne ribe!

image

Fiš paprikaš

Emica Elvedji/Cropix

"Bit će to jedna lijepa ribarska večer u Zagorskim Selima. Želimo djeci i odraslima približiti ljepotu naše rijeke i upoznati ih s ribama koje u njoj žive. Vjerujem da će ova večer svima ostati u lijepom sjećanju, a mi ćemo se potruditi da svatko nađe nešto za sebe -od ukusne hrane do zanimljivih aktivnosti", najavila je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Prema objavljenom programu, večer od slatke ribe započet će edukativnim radionicama za djecu, gdje će najmlađi učiti o slatkovodnim vrstama iz rijeke Sutle, dok će članovi Ribolovnog društva Klanjec demonstrirati tehnike pecanja i pomoći djeci koja se žele okušati u ribolovu.

image

Šaran na rašljama

Emica Elvedji/Cropix

Nakon toga najavljena je prigodna gozba te će posjetitelji moći uživati u degustaciji fiša, prženih ribica iz Sutle te šarana na rašljama.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se tamburaški sastav Missters, a u nagradnoj igri, najsretniji posjetitelji moći će usvojiti godišnje ribolovne karte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:55