Osim što radi spektakularne torte o kojima smo nedavno pisali, Iva Erić iz Šlag na kraju svakog utorka na svom Instagram profilu objavljuje recepte i savjete za pripremu najboljih slastica. Prošli tjedan tako je sa svojim pratiteljima podijelila recept za sočnu tortu od mrkve s kremom od sira, a ovog puta tema je bila, kako kaže Iva, najjednostavnija krema koju možete zamisliti – ganache.
Riječ je o spoju samo dva sastojka, čokolade i vrhnja, koji može poslužiti i kao punjenje ili preljev, a priprema je više nego jednostavna. Iva Erić u svom je postu objasnila da se ganache može raditi od bijele, mliječne i tamne čokolade te kako postoji puno načina pripreme, a ona ih je u svom postu objasnila tri.
Jednom kada ste usavršili pripremu ganache kreme ili preljeva, Iva Erić ima i nekoliko dobrih ideja kako ga koristiti. Ovdje sa svojim pratiteljima dijeli savjete kao što su dobivanje lijepog preljeva, svilenkaste kreme ili kako iskoristiti ganache za izradu loptica.
Iva je na kraju sa svojim pratiteljima podijelila i savjete kako bojati ganache te kako dobiti jarke, a kako pastelne boje. Potražite ih u postu u nastavku i svakako zapratite Šlag na kraju na Instagramu kako biste već idućeg utorka naučili nešto novo o pripremi omiljenih slastica.