Iako veljaču uglavnom vežemo za pokladnice i srcolike čokoladne poslastice, ona je i mjesec u kojem nas s klupa tržnica sve češće gleda zeleno lisnato povrće te voće bogato vitaminom C. Naše se vrećice tako tijekom mjeseca pune keljom, prokulicama, cvjetačom, zelenom salatom, špinatom, porilukom, a zatim zelenilu dodajemo i ciklu, peršin i celer.
Od voća, drugi je mjesec u godini savršen za pripremu slanih, ali i slatkih jela od naranče, limuna i kivija, a klasičnim agrumima volimo dodati i vitaminima bogat grejp. U nastavku donosimo nekoliko recepata koje smo pripremili sa sezonskim namirnicama, a koji bi vam mogli poslužiti kao itekako dobra inspiracija kroz cijeli mjesec. Sretno kuhanje i dobar tek!
KELJ
Škarpina kuhana u ulju i kelj sa žara
Juha od kobasice, krumpira i kelja
PROKULICE
Varivo od leće, kukuruza i prokulica
Prokulice sa špekom, lukom i pečenim lješnjacima
CVJETAČA
ŠPINAT
Tjestenina sa špinatom i gorgonzolom
Piletina s kremastim umakom od špinata
PORILUK
Pileća prsa s pancetom i porilukom
CIKLA
Hladetina s ciklom i prokulicama
CELER
GREJP
Salata od rikole, grejpa i oraha
LIMUNI I NARANČE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....