Sirevi s pratnjom

Odabrali smo osam vrsta ne baš sasvim običnih hrvatskih sireva i sparili ih s odgovarajućom domaćom rakijom ili vinom.

piše: Rene Bakalović

snima: Vjekoslav Skledar

Cheese bar u zagrebačkoj Cesarčevoj ima englesko ime, sve ostalo je hrvatsko: sirevi, grickalice, kruh i peciva, aperitivi, vina, digestivi. Sto metara do Manduševca, dvjesto do Dolca, tristo do Katedrale. Nameće se kao novo odmorište, savršena postaja za sažetu uvertiru u divote nacionalne gastronomije. Nekoliko sirnih aranžmana nakon odgovarajućih aperitiva, ili u pratnji vinskih gutljaja, po izboru. Moguć je i komplet s dižestivnom sljedbom. Za nešto dulji boravak u lokalu preporuča se osmerostruki slijed, a uvertira se pretvara u rapsodiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 06:59