Poznati supružnici Ljupka Gojić Mikić i Mihael Mikić otvorili su sredinom tjedna, bez mnogo pompe, vrata svoje slastičarnice Jolie Petite Patisserie na zagrebačkoj Knežiji.
- Odlučili smo da nećemo imati ekskluzivno svečano otvorenje te da želimo biti otvoreni za sve građane. Iako su sada praznici, pa su mnogi na moru, oduševljena sam što je Zagreb grad koji je uvijek pun, a to se vidi i u našoj slastičarnici jer smo puni otkad smo otvorili i ne dolaze samo ljudi s Knežije - rekla nam je Ljupka, dizajnerica i manekenka.
Ponuda će se mijenjati ovisno o sezoni, a posjetitelji mogu kušati razne tartove, eklere, brioše, francuski tost, churrose, glazirane kolače te razne kolače na bazi kuhanog i lisnatog tijesta. Svima je zajedničko što su napravljeni od vrhunskih sastojaka poput čokolada Callebaut i Valrhona te francuskog maslaca i vrhnja Elle & Vire. Sve priprema tim šestero slastičara koje vodi pastry chefica Katarina Bevanda, a njezini su najbliži suradnici Dina Lončar, koja je završila prestižnu francusku školu Ferrandi, i Juraj Klepić, koji je zanat učio kod Petre Jelinić i Roberta Hromalića.
- Svi misle da otvaramo slastičarnicu s japanskim kolačima, no to su francuske recepture jer u Japanu su kolači francuski, samo što su Japanci smanjili količinu šećera, što ih čini laganim - objasnila je Ljupka.
Cijena kolača kreće se od 12 do 80 kuna, a Mikići uskoro otvaraju još jedan lokal, i to u Teslinoj ulici u centru Zagreba.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....