Bizarno

Sjela na avion pa počela mijesiti kruh, ekipa na Instagramu je nije štedjela: "Ovo je užas"

Iako volimo dobar kruh od kiselog tijesta, nismo sigurni kako bismo reagirali na ovakav prizor

Svatko tko se okušao u pripremi kruha od kiselog tijesta i pri tome uživao, zna da cijeli postupak vrlo lako može postati prava mala ovisnost te da je briga o kvascu, a potom i o svim fazama koja prethode pečenju, izrazito važna. Do sada smo tako već nailazili, kako u stvarnom životu, tako i na društvenim mrežama, na one koji zbog miješenja kruha odbijaju druženja s prijateljima, na one koji tijesto nose na posao pa ga tamo preklapaju i one koji svoj kvasac obavezno nose na svako putovanje, čak i na drugu stranu svijeta. No, ono što je učinila kreatorica sadržaja Maria Baradell do sada, moramo priznati, još nismo doživjeli.

image
Freshsplash/Getty Images

Ona je, naime, putovala u Španjolsku i na avion ponijela kvasac, brašno, sol i vodu te prije polijetanja, kada je sjela na svoje mjesto u avionu, zamijesila kruh, a potom ga, tijekom leta, preklapala i pripremala za dizanje. Sve je, naravno, snimila i objavila na društvenim mrežama, vjerujemo više kako bi ispala simpatična, ali na kraju je naišla na više kritičara nego onih koji su shvatili njezinu šalu.

"Ovo je jako neobzirno prema svim putnicima koji su možda alergični na gluten ili pšenicu. Da sjedim pored tebe, odmah bih tražila da me premjeste i da mi vrate novac", napisala je jedna korisnica, a druga je dodala: "Ovo je presmiješno, sve za malo pažnje na društvenim mrežama."

Javilo se čak i nekoliko stjuardesa, koje su Mariu upozorile na to što sve ljudi rade na svojim avionskim sjedalima, poput rezanja noktiju na nogama ili mijenjanja pelena djeci, te kako ono što je napravila nikako nije bilo higijenski.

"Vjeruj mi, svašta sam vidjela i sada vidim tebe koja mijesiš i preklapaš svoj sourdough. Uživaj u svom kruhu punom klica. To je avion, a ne pekara. Ljudi, naučite se ponašati, molim vas", napisala je ispod videa.

Nakon brojnih negativnih komentara, Maria je objavila i drugi dio videa, u kojem završava svoj kruh i u opisu napisala: "Pokušala sam biti kreativna nakon što sam vidjela jednog korisnika društvenih mreža kako na avionu radi tjesteninu, ali zahvaljujući vašim komentarima, shvatila sam da to baš i nije bila dobra ideja. Zahvalna sam za vaše povratne informacije i u redu je ako vam se ne sviđa, imala sam zbilja dobre namjere. Kruh smo pojeli za večeru idućeg dana i bio je odličan".

Iskoristila je potom trenutnu popularnost i objavila još jedan video u kojem govori o svojoj ljubavi prema kruhu od kiselog tijesta i podizanju svijesti o konzumaciji zdravijeg kruha pa je, možemo reći, sve dobro završilo. Moramo priznati, iako smo i sami veliki ljubitelji kruha od kiselog tijesta, nismo sigurni kako bismo točno reagirali da na avionu osoba do nas krene preklapati i razvlačiti tijesto kako bi oblikovala štrucu. A vi?

I na kraju, ako se i sami želite okušati u izradi kruha od kiselog tijesta, donosimo vam korak po korak recept.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 11:05