RUČAK NA MORU

Skriveni biser s dva top restorana! Evo zašto ovog ljeta ne biste trebali zaobići malo mjesto u blizini Opatije

Obilazite li ove godine Kvarner i okolicu, pobrinite da jedna od vaših postaja bude i šarmantna Mošćenička Draga

Planirate li ovog ljeta izlet ili odmor u Opatiji, Lovranu ili okolici, svakako barem pola dana rezervirajte za obilazak manje od pola sata udaljene Mošćeničke Drage, malog ribarskog mjesta gdje možete svratiti na kupanje, šetnju, ali i na odličnu hranu. Ovdje se, naime, nalaze dva restorana vrijedna svake preporuke - Zijavica i Johnson.

SJAJNA MODERNA KONOBA

Konoba Zijavica zapravo je moderna inačica konobe, gdje uživati možete u jelima pripremljenim od lokalnih namirnica na inovativan način. Naime, daleko su od klasike koju inače vežemo za koncept konobe, ali i dalje na najljepši način slave okuse mora i tradiciju. I sve to u više nego ugodnoj, opuštenoj atmosferi.

image
Privatna arhiva

Njihova su jela zaigrana i originalna, a svakako vrijedi spomenuti i da im je prošle godine pripala nagrada za najbolji restoran kreativne urbane kuhinje prema izboru Dobri restorani, dok su ove godine po prvi puta dobili i Michelinovu preporuku. Zijavicu ćete u Mošćeničkoj Dragi teško promašiti, jer nalazi se na samoj plaži, i to na adresi Šetalište 25. travnja 2.

NE PROPUSTITE!

19. srpnja će se u 7 Seas Restaurant & Baru u Njivicama na otoku Krku s početkom u 19:30 sati u kuhinji naći tri naša poznata chefa. Matija Bogdan će u restoranu okruženom morem i netaknutom prirodom ugostiti vlasnika i chefa konobe Zijavica u Mošćeničkoj Dragi - Stivena Vunića te Matiju Pavlica, chefa s bogatim iskustvom koji je zaposlen u 7 Seasu kao head chef na lokaciji na Krku. Više pročitajte ovdje.

image
Privatna arhiva
image
Matija Djanješić/Cropix

SINONIM ZA KVALITETU

Na tri minute vožnje automobilom ili 15 minuta pješke od Zijavice, nalazi se restoran Johnson, također dobitnik Michelinove preporuke i restoran koji već više 20 godina drži kvalitetu. Svi koje poznajemo, a i mi sami, iz Johnsona uvijek izlaze zadovoljni, što je zbilja pohvalno, a ovdje najviše preporuka uvijek dobivaju dobar crni rižoto i svježa riba. Upravo je klasika ono što u Johnsonu izvode besprijekorno i zbog čega im se mnogi gosti vole vratiti.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Johnson je svakako jedno od mjesta za koje od prijatelja i poznanika već godinama slušamo samo pohvale i jedno od onih koja se ne zaobilaze kada se nađete na Kvarneru i okolici. Johnson se nalazi na adresi Majčevo 29b u Mošćeničkoj Dragi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. kolovoz 2024 11:38