PROVJERENI RECEPTI

SLANE PALAČINKE ZA RUČAK ILI VEČERU: Što bolje paše na hladan kišni dan od porcije slasnih palačinki?

 Marko Miščević / Hanza Media
Omiljene palačinke, da, ali slane. Za one najgladnije predlažemo slanu tortu. Ljubitelje blitve razveselit će kombinacija sa sirom! Ostatak otkrijte sami!

Kuha: Slavica Šagolj

Jedni ih rade ‘od oka’, drugi se drže samo provjerenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom. Ne znamo kojoj palačinkastoj školi vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primijenite ove savjete i odmah se zaputite po omiljeno punjenje.

  1. Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac).
  2. Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.
  3. Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.

Vrijeme je za palačinke!

Paketići od sira

Marko Miščević

Slana torta

Marko Miščević / Hanza Media

Palačinke od kvinoje punjene šalšom

Marko Miščević / Hanza Media

Pikantne palačinke

Marko Miščević / Hanza Media

Zelene s paštetom od tune

Marko Miščević / Hanza Media

Palačinke od cikle

Marko Miščević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 03:25