Biskvit:
3 jaja
100 g šećera
100 ml suncokretova ulja
150 ml mlijeka
1 vanilin šećer
250 g glatkog brašna
korica jednog limuna
1 prašak za pecivo
Krema:
500 g svježeg kravljeg sira
5 čašica čvrstog jogurta
4 vanilin šećera
180 g šećera
500 ml vrhnja za šlag
2 vrećice želatine
500 g svježih marelica
Električnom miješalicom umutite sve sastojke, stavite u prethodno namašćeni i pobrašnjeni kalup za tortu. Pecite 20 minuta na 180°C. Pustite da se biskvit ohladi. Sir, jogurt, šećer i vanilin šećer dobro izmiješajte i ostavite sa strane. Želatinu iz vrećice namočite po uputi na pakiranju. Vrhnje za šlag izmiješajte električnom miješalicom. Kad je šlag čvrst dodajte kremu od sira i sve dobro sjedinite. Nabubrenu želatinu lagano otopite na vatri i pri tome pazite da je ne zagrijete te je odmah mikserom umiješajte u kremu. Kremu polako ulijevajte u kalup u koji ste prethodno po rubu složili polovice marelica. Ostatak marelica narežite na kockice. Lijevom rukom ulijevajte kremu, a desnom raspoređujte marelice da ih ima po cijeloj torti. Morate biti brzi jer će se želatina polako početi stvrdnjavati i krema neće biti tako tekuća. Ako imate manji kalup za tortu, sve sastojke smanjite napola.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....