Otkad su Céline i njezin suprug Sebastien na Bukovačkoj cesti otvorili La Marquise Boulangerie & Patisserie, Zagrepčani su se zaljubili u francuske kolače i, naravno, kruh. Naime, ta Patisserie, pekarnica-slastičarnica, ima potpuno isti koncept kao i u Francuskoj gdje takva mjesta imaju kultni status, a kruh i slastice rade se na dnevnoj bazi, ručno, bez ikakvih aditiva i kemijskih dodataka, bez praškastih smjesa i umjetnih bojila.
Kad smo je zamolili da za Dobru hranu ispeče karakteristične francuske kolače i kruh koji se jedu za uskrsne blagdane, Céline je odmah pristala i pozvala nas u Dolčić, uličicu na Kozjaku iznad Petrove, odnosno Maksimirske gdje je uz mali prodajni prostor i kuhinja iz koje se još u noći počinje širiti miris kruha, a slastičari, koji su kao i bračni par iz Francuske, peku kolače.
- U Francuskoj se mnogi kolači temelje na, kako se u Hrvatskoj zove, kuhanom tijestu, odnosno pate a choux. Od njega se rade ekleri u koje se stavlja bezbroj nadjeva, potom tradicionalni Paris-Brest, okrugli kolač nalik na kotač bickla koji se puni kremom od lješnjaka, ili obični chouquette, samo posipani krupnim šećerom - objasnila nam je Céline Varmant.
Dodala je kako Francuzi vole i biskvitna tijesta koja jedu poput keksića ili im služe kao podloga za voćne i kremaste kreacije, a uskrsni doručak ne može se zamisliti bez brioša. Želite li dodatno uživati u više od stotinu slastičarskih ili pekarskih proizvoda, navratite u La Marquise Boulangerie & Patisserie na Bukovačkoj, a za sve one koji su se "navukli" na francuske okuse dobra vijest: Céline i Sebastien planiraju uskoro otvoriti Patisserie u Petrinjskoj ulici te potom na Bundeku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....