Dvije godine zaredom proglašen je chefom godine u izboru Dobrih restorana, a široj javnosti poznat je i kao član žirija najpoznatijih kulinarskih showova “Masterchef”, “Tri, dva, jedan - kuhaj!” i „Kuhan i pečen”. Osim toga, sa suprugom Sanjom Aleksić pokrenuo je web stranicu „Independent Food Reporters” gdje nerijetko objavljuju recepte, a nama su ustupili recept za Risotto Milanese. Naravno, za dvoje.

Risotto Milanese
100 g Vialone nano ili neke druge riže za rižoto
300 ml telećeg temeljca ili juhe
1 šuplja teleća kost s moždinom
40 g maslaca
30 g parmezana
2 češnja češnjaka
100 ml suhog bijelog vina
60 g luka šalot
1 g šafrana
sol i papar

Šuplju kost stavite u pećnicu na 220°C sedam do osam minuta. Moždinu izvadite, a kost bacite. Na pola količine moždine stavite pirjati sitno narezan luk i češnjak. Kad se zastakli, dodajte rižu. Kratko popržite i dodajte bijelo vino, a zatim i posolite. Šafran dodajte u temeljac i zakuhajte ga. Kad vino ishlapi, malo-pomalo dodajte temeljac sa šafranom uz konstantno miješanje. Riži treba 18 do 20 minuta da bude gotova. Kad je pri kraju, dodajte parmezan, maslac i ostatak moždine i sve dobro umiješajte da se prožme. Poklopite na dvije minute i na samom kraju dodajte papar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....