GDJE NA RUČAK U SPLITU

Split je dobio novo mjesto, nude slasne sendviče s pršutom i mortadellom i već su veliki hit

Otvoreni su svakog dana od 12 do 22:30 pa, ako tražite mjesto za usputni ručak ili brzinsku večeru, svakako razmislite o odlasku u Focaccinu

Prije nešto više od mjesec dana u Splitu, na adresi Matošića 5, otvorena je Focaccina, lokal u kojem se, logično, nude sendviči pripremljeni od domaće focaccie. Već prvih dana od otvorenja, tamo negdje početkom srpnja, Splićani i turisti ovdje su počeli svraćati na mnogima već omiljeni sendvič s mortadellom, stracciatellom, pestom od pistacija i sjeckanim pistacijama, a kako i ne bi kada ga u Focaccini, barem kako se nama čini, pošteno pune i već na prvi pogled izgleda zbilja primamljivo.

Focaccinu su otvorili Marina i Ivan, brat i sestra, koji su Splićanima i posjetiteljima svoga grada htjeli ponuditi najbolje svježe sendviče, a kako kažu, inspiraciju su prikupljali na brojim putovanjima. Također, naglašavaju, ono najvažnije u poslovanju, čime se vode od početka, su svježi i kvalitetni sastojci pa tako svaku focacciu peku sami, a budući da je njihov lokal nastao po uzoru na talijanske, velik broj namirnica dobavljaju upravo preko granice.

Sendviče nude u nekoliko varijanti i, osim spomenutog s mortadellom, na meniju se nalazi i onaj s pršutom, mozzarellom, pestom Genoveseom, rajčicom i bosiljkom, zatim Salami sendvič s Milano salamom, dimljenim sirom, parmezanom, rajčicom i rikolom, a tu je i Parmigiana sendvič s mozzarellom, parmezanom, pestom od sušenih rajčica, pečenim patlidžanima i bosiljkom. Nude i Classico sendvič s kuhanom šunkom, mozzarellom, rajčicama i bosiljkom te Capresse s mozzarellom, pestom Genoveseom, rajčicom i bosiljkom.

Dobro je i korisno dodati da u Focaccini nešto za sebe mogu pronaći i oni koji ne konzumiraju namirnice životinjskog podrijetla, jer u ponudi imaju i sočan sendvič s pečenim patlidžanima, tikvicama, sušenim rajčicama, humusom, rukolom i tostiranim orasima.

Focaccina je otvorena svakog dana od 12 do 22 i 30 sati pa, nađete li se ovdje u vrijeme ručka, užine ili večere, svratite i naručite jedan putni, sočan sendvič nakon kojeg sigurno nećete ostati gladni. Osim toga, Marinu i Ivana možete kontaktirati i ako u Splitu želite naručiti dobre zalogaje za slavlje bilo koje vrste. Više informacija potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:41