The 5 Senses

Spoj hrane, pića i umjetnosti na jedinstvenim lokacijama koji godi svim našim osjetilima

Hrvatski sommelier Kristijan Merkaš i chef Zlatko Belužić predstavili novi koncept gastro događanja

Na atraktivno uređenoj Etno farmi Mirnovec u Samoboru ovaj je tjedan predstavljen eno-gastro koncept pod nazivom The 5 Senses, iza kojeg stoje poznati hrvatski sommelier Kristijan Merkaš i chef Zlatko Belužić. Obojica s bogatim iskustvom u ugostiteljstvu i gastronomiji, Merkaš i Belužić odlučili su zajedno istupiti i javnosti se predstaviti putujućim projektom u sklopu kojeg žele zadovoljiti sva osjetila posjetitelja njihovih premium događanja.

image
Press

image

Sommelier Kristijan Merkaš i chef Zlatko Belužić, pokretači događanja 5 senses

Press

Svako The 5 Senses događanje odvijat će se na drugoj jedinstvenoj lokaciji, a osim na vrhunsku gastronomiju, posebna pažnja bit će usmjerena i na prezentaciju jela i kulturu stola. Osnovna je ideja da Belužić, s pokojim chefovskim gostom iznenađenja, na svakom eventu pripremi pet sljedova ukusne hrane, koje potom Merkaš, u suradnji s partnerima s vinske, ali i barske scene, prati pomno odabranim vinima i drugim alkoholnim pićima. Pritom planiraju svojim eventima dodati i umjetnički aspekt kroz glazbu i druge vidove artističkog izražavanja kao što su ples, kiparstvo, slikarstvo i slično. Na ovom prvom eventu planski je izostao samo edukativni segment koji će uvrstiti u naredna događanja, i to u obliku Show Cookinga, a koji su zamislili kao pokaznu, ali interaktivnu gastro radionicu, čime će dati dodanu vrijednost cijelom projektu.

image

Chef Zlatko Belužić na prvom događanju 5 senses

Press

image

Chef Zlatko Belužić i francuski slastičar Dimitri Chapelle na prvom događanju 5 senses

Press

Ovom su prilikom sljedove poput carpaccia od brancina s grilanim kruškama, pohanog ćevapa u panko mrvicama, filea brancina s povrćem u bisque umaku od brancina i telećeg kotleta s mrkvom pratila vinska ostvarenja vinarije Podrum Mladina s Plešivice. Za desert je bio zadužen francuski slastičar Dimitri Chapelle, koji je sljubio trešnje s koprivom, a za ovo je događanje doputovao iz Ljubljane.

image
Press

image

Chef Zlatko Belužić na prvom događanju 5 senses

Press

image
Press

"Okupili smo oko sebe partnere s kojima volimo raditi, a što se kuhinje tiče, odlučili smo tanjure svaki put prilagoditi ambijentu u kojem se nalazimo. Uvijek ćemo Kristijan i ja biti tu da vas dočekamo, a uz nas će biti i kolege chefovi i prijatelji koji će spremati hranu, tako da svima bude zanimljivo iz eventa u event", objasnio je Zlatko Belužić. Ovaj uigrani dvojac predvidio je da svaki od evenata The 5 Senses traje do četiri sata, uz pet sljedova jela, šest-sedam vrsta pića te limitirani broj uzvanika koji neće biti veći od 25. Najave budućih događanja pratite na Instagram profilu The Five Senses.

Na prvom događaju, namijenjenom medijima, ljestvica izvrsnosti podignuta je visoko, a sam projekt prepoznale su brojne ugledne tvrtke i profesionalci iz sektora ugostiteljstva. Tako su se među partnerima našli PPD Global, Pago Croatia, SomMar Adria - Big Green Egg, tvrtka Provider, Igomat, kao i brend OMO enologa i vinara Milana Budinskog. Jedan od partnera projekta je i Muzička Akademija u Zagrebu pa će tako i mladi glazbenici Akademije sudjelovati na svakom od evenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 08:48