Spremni za najjednostavniju čokoladnu tortu?

Nadamo se da imate pola sata!

Ovo je najjednostavniji recept za čokoladnu tortu. Možete ju ispeći kad vam padne šećer u pola noći , za prigode u školi na koju ste možda zaboravili i treba vam stvarno brzo rješenje ili jednostavno želite nešto jako slatko. Stiže recept:

Biskvit

  • 150 g oštrog brašna pomiješanog s 1 vrećicom praška za pecivo
  • 30 g kakaa
  • 175 g muscovado šećera
  • 175 g omekšalog maslaca
  • 3 jaja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g otopljene tamne čokolade

Krema

  • 200 g omekšanog maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g otopljene tamne čokolade

/ Getty Images/Rubberball
Close-up of chocolate cake on a fork

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite pleh za pečenje. Sve sastojke za biskvit pomiješajte zajedno u posudi i miksajte dok ne dobijete homogenu kremu. Ako vam se smjesa čini pregusta dodajte nekoliko žličica vode i ponovno sve izmiksajte. Smjestu stavite u pleh za pečenje i pecite 30 minuta. Zatim ostavite 5 minuta da se “odmori”.

Za kremu pomiješajte maslac, šećer i čokoladu te miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Nakon čega ju razmažete po biskvitu. Ako želite tortu na više katova. Dobiveni biskvit oprezno prepolovite koncem na dva dijela, a kremu jednolično rasporedite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. prosinac 2024 19:07