ISKORISTITE PRILIKU

Stižu velika imena! Mate Janković na primjeru SOLI pokazao zašto su gostovanja chefova važna

Uz Davida Skoku i Denija Srdoča, u Soli se uskoro održavaju i dvije više nego zanimljive tematske večere

Nikada do sada na našoj gastronomskoj sceni nismo primijetili toliki broj gostovanja chefova u drugim restoranima kao u posljednje dvije godine. To je itekako važna i pozitivna stvar, jer samo dobrim međusobnim odnosima i podržavanjem scena može rasti. Upravo to posljednjih mjeseci dokazuje i Mate Janković u svom restoranu SOL tapas na hrvatski.

image

SOL tapas na hrvatski

Privatni Album/

Nakon gostovanja Hrvoja Zirojevića, Denija Srdoča, Davida Skoke i drugih, u 2025. godinu u Soli su odlučili krenuti još jače pa su tako najavili nekoliko novih gostovanja s velikim imenima domaće scene.

Prvi je na redu Deni Srdoč, koji u SOL stiže 31. siječnja i koji će večeru pripremati s Petrom Jelenić, pri čemu je Petra zadužena za slatki dio. Cijena večere je 60 eura i ovo je jedina na kojoj trenutačno možete rezervirati stol, dok će se za ostale karte putem Entrio platforme moći kupiti tek kada se datumi održavanja približe, objasnio je Janković.

image
Marko Miščević/Cropix

Početkom veljače u SOL ponovno stiže David Skoko, s kojim će kuhati chef SOLI Marko Jantolek i slastičarka Petra Jelenić, a za 20. veljače Janković priprema međimursku večeru s chefovima Markom Palfijem i Matijom Bogdanom. U sklopu te večere gosti će uživati i u vinima vinarije Štampar, dok će Petra Jelenić osmisliti poseban desert koji će pratiti njihovu hranu.

image
Ivana Grgić/Cropix
image
Matija Djanješić/Cropix

Jedno od najzanimljivijih gostovanja svakako je i ono Maše Salopek, koja u SOL stiže 6. ožujka i koja će zajedno s Petrom Jelenić pripremati desertnu večeru. Dakle, kako najavljuje Janković, cijela večera bit će posvećena isključivo slatkim jelima, što bi mogao biti više nego zanimljiv doživljaj, posebice s obzirom na to da su Petra Jelenić i Maša Salopek naše najbolje slastičarke.

image
Vedran Peteh/Cropix

"Za sada je 100 posto dogovoreno samo ovo, a još smo u nekim razgovorima te čekamo potvrde", dodao je Janković te istaknuo kako su gostovanja kolega i prijatelja inače poseban užitak za sve u Soli, a važni su i za rast svih zaposlenika, a samim time i posla koji vodi.

Više informacija uvijek možete potražiti i na društvenim mrežama restorana SOL tapas na hrvatski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 08:02