IZNENADIT ĆE VAS

Što se događa s omiljenim mjestom za kavu na Kvatriću? Kafić i dalje normalno radi, ali novi vlasnici imaju velike planove

Lokal u sklopu Uranije preuzeli su Marko Markota i Karlo Ferenčak, a za Dobru hranu otkrili su kakve sve novitete planiraju uvesti

Nakon što smo jučer objavili vijest da ekipa iz Cogita izlazi iz prostora kod Kvaternikovog trga, koji se nalazi u sklopu Uranije, do nas je došla vijest da sam lokal, unatoč promjeni vlasništva, nastavlja s radom kao i obično. U razgovoru s Markom Markotom iz distribucijske tvrtke Alca Zagreb saznali smo kako su upravo on i naš poznati barmen Karlo Ferenčak, koji je donedavno radio u restoranu Noel, preuzeli prostor, preimenovali ga u Urania Bar te imaju velike planove već za ovaj rujan.

"Za mene to i nije neka velika promjena, jer ja sam ovdje investitor, a vođenje i kreativu odrađuje Karlo Ferenčak. On je, da tako kažem, glavni glumac u prekrasnoj kino dvorani Urania. Ponuda za sada ostaje kakva je i bila, a kroz rujan planiramo uvoditi novitete. I dalje će se kod nas moći popiti Cogito kava i održavat ćemo općenito kvalitetu ponude kave, možda čak i dodati kavu koja će biti rađena isključivo za nas. Također, planiramo dići i kvalitetu bruncha, malo je proširiti, a nudit ćemo i svježe sokove, Karlo će raditi svoju sada već poznatu kombuchu i, najvažnije, koktele. Uz večernje koktele planiramo nuditi i male zalogaje u tipu tapasa", otkrio nam je Marko Markota.

image

Marko Markota iz distribucijske tvrtke Alca Zagreb

Berislava Picek/Cropix

Najvažniji dio priče su, naravno, kokteli, a budući da su i Ferenčak i on oduševljeni samim prostorom, među ostalim, planiraju raditi i tematske koktel menije, pa će jedan takav biti inspiriran upravo arhitekturom. Također, rekao nam je Markota, u planu je povezati se i s ekipom udruge Urania.

"Evo primjer, nedavno su imali prikaz jednog japanskog filma pa bi za takve prigode mi, recimo, radili tri koktela inspirirana Japanom", dodao je.

image
Instagram @cogitocoffeeroasters/

Budući da je Karlo Ferenčak sada voditelj i suvlasnik novog bara, novost je i da više nije dio tima restorana Noel. Ipak, ostao je u dobrim odnosima s tamošnjom ekipom pa s Ivanom Jugom, s kojim je donedavno radio na projektima otvaranja novih pekarnica Noel Bread&Deli i barova, planira nastaviti suradnju kroz neke druge projekte.

image

barmen Karlo Ferenčak

Marko Miscevic/Cropix

"Imamo velike planove. Nakon preuzimanja prostora nismo htjeli stati, bez stanke smo nastavili raditi i rujan će za nas biti mjesec kada ćemo predstaviti nove, velike stvari", rekao je na kraju razgovora Marko Markota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 22:45