Duboko je ukorijenjena u čovjekovu kulturu i danas vam predstavljamo više od deset vrsta koje morate nabaviti!
Krupna chilli sol
Kombinacija je sušenog chillija i krupne morske soli, idealna za mlinac, a najbolje paše uz meso, gulaš, jela od jaja, rižu, wok i chilli con carne.
Kala Namak
Poznatija kao crna sol specijalitet je u indijskoj kuhinji. Zbog velikog udjela željeza crvenog je odsjaja. Hrani daje lagano sumporni okus, a poželjan je u voćnim salatama, chutneyu, chaatu i ribiljim jelima.
Perlasta
Autentična za Južnu Afriku gdje valovi tako udaraju o stijene da se kristali formiraju u perlasta zrna, a hrani daju bogat i snažan okus.
Kamena sol
Naziva se dijamantom među solima zbog svoje čistoće i prozirnosti, a vadi se u Pakistanu. Može se svakodnevno koristiti u kuhinji.
Mediteranska sol
Mješavina morske soli, paprike, luka, majčine dušice, estragona, gorušice i još brojnih začina, a upotrebljava se za jela s grilla, umake, salate i marinade
Celerova sol
Može se dobiti od lišća i bobica. Jedan je od osnovnih sastojaka američkog hot doga, a dobro se sljubljuje i s Bloody Mary koktelom.
Crna havajska sol
Poprima crnu boju kad se pomiješa s aktivnim ugljenom koji je inače poznat kao dodatak hrani sa antitoksičnim učinkom. Vizualno vrlo privlačna.
Himalajska sol
Dolazi s brda sjevenog Pakistana, a daljnja prerada se vrši u Karachiju po strogim pravilima. Ručno je skupljana i dobra za organizam jer posjeduje elemente istovjetne onima u ljudskom tijelu (veći komad ružičastog kristala).
Piramidasta sol
Može se dobiti prirodnim putem ali češći slučaj je iskuhavanjem ili evaporiranjem. Uglavnom sadrža manje minerala od drugih soli time je slanija, hrskavija i brže se topi
Sol bambusa
To je zapravo morska sol pečena u bambusovim tubama, a takvo tretiranje poznato je od korejskih budističkih svećenika čija je prvotna namjena bila isključivo medicinske prirode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....