Kad ste zadnji put jeli svinjetinu? Mi u zadnje vrijeme baš i nismo puno pa smo zaključili da je vrijeme da se to promijeni. Naravno, sparili smo je sa sezonskim povrćem i dobili obrok za prste polizati. Probajte i vi i javite nam što vam se čini.
- 500 g svinjetine (vratina ili but)
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 1 rajčica
- 1 luk
- 2 grančice ružmarina
- 1 žličica sjemenki gorušica
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Svinjetinu izrežite na komade, ne prevelike, kao da radite malo veće ražnjiće. Meso posolite, popaprite, pospite sjemenkama gorušice i zalijte maslinovim uljem pa prstima promiješajte. Tikvicu izrežite na kolutove ili veće kocke, patlidžan također na kolutove ili kocke, luk na deblje ploške, a rajčicu na četvrtine. Povrće isto posolite, malo zauljite i promiješajte. U posudu za pečenje poslažite meso zajedno s povrćem, dodajte neoguljene češnjeve češnjaka i ako je potrebno prelijte još s malo maslinova ulja i malo mesnog ili povrtnog temeljca. Dodajte dvije grančice ružmarina i pecite u pećnici na 180-200 stupnjeva dok meso ne omekša i sve skupa dobije lijepu boju. Ako želite, povrću možete dodati i koji mladi krumpir, a od začina i timijan i lovor.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....