GABRIELA FILCA

Tek su joj 23, a preuzela je restoran s Michelinovom zvjezdicom: ‘Došli smo iz Rumunjske, nismo imali nikoga...‘

Došli smo iz Rumunjske u Liku kad sam imala samo dvije godine. Nismo imali nikoga, krenuli smo ispočetka. Kuhala sam za svoje doma već u osnovnoj školi, a prvu tortu ispekla sam s osam godina...

Gabriela Filca živi san svakoga tko upiše neku kulinarsku školu ili tečaj s namjerom da postane profesionalna kuharica ili kuhar. Malo više od mjesec dana prije svog 24. rođendana ona je postala glavni chef Michelinovom zvjezdicom ovjenčanog restorana Nebo u hotelu Hilton na riječkoj Kostabeli. Zvjezdicu je Nebu zaradio Deni Srdoč i to mu je bila druga, prvu je dobio 2019. u hotelu Draga di Lovrana, a Gabrijela, koja je tada još bila maturantica opatijske ugostiteljske škole, kod njega je došla na praksu.

Gabriela ili Gabi, kako je kolegice i kolege iz restorana zovu, ostala je raditi kod svog mentora, pratila ga je i u Nebo, a sada preuzima restoran koji je on postavio na noge. Deni ne odlazi iz Neba, već...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 07:16