Prije manje od mjesec dana pisali smo o otvorenju novog restorana u zagrebačkom kvartu Savica, na adresi Lastovska 38, na istoj onoj na kojoj se prije nalazio prilično popularan restoran Savica Eatery, a sada iz novootovrene Makamane već stižu nove, velike vijesti.
Kako nam je rekao jedan od vlasnika Mario Kljaić, u kuhinju Makamane dolazi pojačanje, i to u vidu dva nova kuhara. Kuhinju preuzima chef koji je dosada kuhao u pizzeriji i restoranu Al Dente, Branko Kusovac, a kao član ekipe, uz Anela Tomašića, dolazi i Mauro Renje. Inače, i Tomašić i Renje natjecali su se u prvoj i jedinoj dosada prikazanoj sezoni kulinarskog showa Hell‘s Kitchen Hrvatska.
"Da, velika je vijest da nam dolaze Mauro i Branko. Budući da je Branko majstor za talijansku kuhinju, radit ćemo domaće pašte, evo baš smo dogovorili i dobavljača brašna iz Italije i više ćemo se kretati u tom smjeru. Novost na meniju bit će i brancin u soli i gregada koju ćemo nuditi svaki dan, a tu će biti još i tri, četiri pašte, dva rižota i mesna jela", otkrio nam je Mario Kljaić, koji je s partnerom Matijom Petrovićem Makamanu otvorio krajem ljeta.
Dodao je i kako uz klasičan meni nastavljaju s dnevnom ponudom, u sklopu koje nude četiri do pet jela, od čega je barem jedno na žlicu, zatim je tu jedno pečenje, a igrat će se i s drugim kuhinjama svijeta pa će se na meniju naći jela koja se, kaže nam Mario, ne mogu probati na niti jednoj drugoj adresi u gradu. Sva jela s dnevnog menija bit će dostupna i za dostavu.
"Za sada smo zadovoljni kako posao ide, iznad svih naših očekivanja je. Puno radimo s domaćim namirnicama, trudimo se i ljudi to znaju prepoznati. Novitet su nam i gostujuće večere. Prvi nam dolazi Tom Gretić, 5. studenog, on će pripremati šest slijedova i svi će biti upareni s vinima vinarije Saints Hills. U prvom mjesecu trebao bi nam doći i David Skoko", rekao nam je Kljaić i dodao kako će u prosincu Branko Kusovac organizirati i tematsku večeru posvećenu talijanskoj kuhinji.
Cijene u Makamani trenutno se kreću oko 5 do 6 eura za juhe, od 12 do 15 eura za hladna predjela, od 12 do 20-ak eura za glavna jela, dok se cijene dnevnih jela uglavnom kreću od 10 do 15 eura. Cijeli meni možete pogledati ovdje, a više informacija možete pronaći i na njihovim društvenim mrežama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....