Na nedavnom Pop Up Summer Gardenu na zagrebačkom Bundeku između redova dobre glazbe i kreativaca svih vrsta posebno se istaknuo peruanski dvojac zadužen za slatke zalogaje. Ivanna Paula Zlatar Cáceres i José Salvador Palacios Cussianovich mladi su par koji posljednje dvije godine živi u Zagrebu, a osim svojim stalnim poslovima u svijetu glazbe te marketinga i dizajna, odnedavno za svoje prijatelje i poznanike peku kekse. Svoj simpatični brend prozvali su That Cookie Box, a ako svratite na njihov Instagram profil, odmah će vam biti jasno da su sve shvatili prilično ozbiljno pa su već razvili recepture za čak sedam vrsta keksa.
Nedavno su počeli i s izradom cookie torti koje su zapravo napravljene od veće količine smjese za kekse, oblikovane kao torte pa ukrašene kremom na bazi maslaca. Među njihovim poznanicima to je trenutačno najpopularniji proizvod.
Povratak korijenima
"U Hrvatsku smo došli jer su ovdje nekada živjele naše obitelji, vratili smo se korijenima. Brzo smo shvatili da se želimo baviti još nečim uz naš klasični posao pa smo počeli peći kekse. Ja sam već imala iskustvo jer sam i u Peruu za prijatelje radila slastice kao što su cimet rolice, a onda sam izradi slastica podučila i Joséa te smo kekse počeli raditi za naše prijatelje kojima su se svidjeli i koji nas neprestano podržavaju. Najviše vole našu tortu u obliku keksa i traže da je napravimo za različita slavlja i rođendane ili samo onako, kako bi razveselili sebe ili svoje najmlađe", ispričala nam je Ivanna.
Dodala je i kako je, s obzirom na to da se proizvodi koje je koristila u Peruu prilično razlikuju od onih koji su dostupni u Hrvatskoj, najprije morala testirati različite vrste brašna, masnoća i čokolade. Prije nego što je kekse ponudila ljudima oko sebe, kaže, napravila je čak 20-ak testova za svaku vrstu keksa. Tijesto danas radi na bazi maslaca, koristi kvalitetnu čokoladu, a samo neki od dodataka koje ubacuje u smjesu su i orasi te šarene mrvice. Osim klasičnih keksa, za čiju pripremu, uvjerili smo se i sami, nimalo ne štedi na sastojcima, te cookie torti, otkrila nam je da su veliki hit i keksi koje puni Oreo keksima i Nutellom.
"Isprobali smo stvarno puno keksa koji se nude u Zagrebu, obišli smo lokale i slastičarnice i jako nam se sviđaju oni iz Brooma 44 i Bread Cluba, ali ovakve kakve radimo mi još nigdje nismo pronašli. Baš zato bismo uskoro voljeli otvoriti i svoju malu slastičarnicu, negdje u centru ili na Jarunu, gdje bi kupci mogli kupiti kekse po komadu ili u pakiranjima", objasnio je José.
Najkvalitetniji sastojci
"To je projekt koji smo osmislili sami od početka do kraja i oko kojeg smo jako strastveni pa se nadamo da će zaživjeti i da će što više ljudi imati priliku isprobati naše slastice", zaključila je Ivanna na kraju.
A budući da smo i sami isprobali njihove odlične, hrskave i zbilja bogate kekse te se uvjerili u to koliko truda ulažu u cijeli proces, od pripreme smjese, pečenja i ukrašavanja do pakiranja keksa, isto im svakako želimo i mi!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....