''Svaki moj dan počinje s omletom od 5-6 jaja. Kad ih ne pojedem, moji ljudi u restoranu to odmah znaju, vide da nisam svoj. Jaje je savršena namirnica. Otkad kuham ovako, u pet, sedam ili dvanaest sljedova, obavezno je i jedno jelo u kojem jaje igra glavnu ili jednu od glavnih uloga. I to jaje uvijek izgleda sirovo, ali zapravo nije. U ovom slučaju, jaje iz organskog uzgoja, odnosno samo žumanjak, marinirano je dva dana u fermentiranoj paprici.
Htio sam neku poveznicu sa zimnicom, ali i s ljetom, pa sam još lani sok svježe baranjske paprike pustio da fermentira. Ta kiselina svježem žumanjku stvori opnu koja čuva tu emulziju, a sve skupa je savršen umak za juneće srce koje je gotovo dva mjeseca suho odležavano u komori, a potom sam ga samo kratko dovršio na maslacu od sirutke'' - rekao je Tvrtko.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....