Kušanje japanskih koktela i grickalica nije nešto na što ćete u Zagrebu naići često i baš je zato druženje koje će se u nedjelju, 24. studenog, održati u prostoru malog japanskog restorana Pink Pig, na adresi Branimirova 33, idealna prilika da doživite nešto drugačije i novo. Tom će se prigodom, naime, udružiti vlasnica Pink Piga Maki Nagayoshi i Luka Žuljević, vlasnik destilerije Monachus i zajedničkim će snagama gostima predstaviti nekoliko drugačijih koktela s ginom i upariti ih s malim zalogajima.
JAPAN U ZAGREBU: TKO JE MAKI NAGAYOSHI?
Kako nam je rekao Žuljević, cijeli događaj zamišljen je kao druženje u sklopu kojeg će se kušati Monachus proizvodi i dobra je prilika da gostima objasni proces proizvodnje njegovog danas iznimno cijenjenog gina, kako među domaćom, tako i među stranom publikom (Japanci ga obožavaju!), a zatim će se posluživati kokteli koje Maki inače radi u Pink Pigu, ali i neke nove kombinacije, kako tople, tako i hladne.
"Maki će demonstrirati i kako se radi fermentirani honey lemon sirup, koji će raditi i gosti, nositi doma, pa čekati kraj fermentacije kako bi radili koktele s ginom, koji će također dobiti za doma i koji je uključen u cijenu radionice", otkrio nam je Žuljević, koji s Maki surađuje i svoje proizvode u Pink Pigu nudi već neko vrijeme.
"Puno ljudi je probalo moj gin kod nje, i to u nekim najboljim, uzbudljivim kombinacijama, tako da ja zbog njene kreativnosti dubivam plus bodove", dodao je Žuljević.
Budući da je lokal Pink Pig prilično malen, na kušanju može sudjelovati ograničen broj ljudi pa, ako ste zainteresirani, svakako požurite s prijavom. Sve informacije možete pronaći ovdje. Cijena je 80 eura po osobi.
Kako saznajemo, ovo druženje bit će uvod u predstavljanje posebne ponude, točnije poklon paketa, koje će Maki Nagayoshi pripremiti za blagdane i koji će se moći naručiti u Pink Pigu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....