DOBRA OPCIJA ZA MARENDU

U Rijeci je nedavno otvoren restoran gdje nude samo jela od tjestenine, cijene se kreću od 6 do 14 eura

Centotrenta je ugodno mjesto gdje ćete pojesti kvalitetno jelo pripremljeno od domaćih namirnica, a nećete potrošiti previše novaca

Početkom rujna Rijeka je postala bogatija za još jednu gastro adresu. Chef Bojan Gržentić otvorio je pasta bar 130 (Centotrenta), mjesto gdje se nude samo jela od tjestenine. Rade je sami svakog jutra, a zatim je izlažu u staklenoj vitrini iz koje svaki gost može odabrati što mu se u tom trenutku najviše sviđa.

image
Vedran Peteh/Cropix

U Centotrenti sve namirnice koje mogu nabavljaju od lokalnih OPG-ova i vode se sezonom pa tako, primjerice, sada umjesto klasične šalše s rajčicama rade šalšu od buče. Meni mijenjaju svakog tjedna, što im daje prostora za kreativnost.

image
Vedran Peteh/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

Na meniju su uglavnom četiri do pet jela od tjestenine u različitim kombinacijama, poput aglio olio e peperoncino tjestenine, njoka u jednostavnim kombinacijama, raviola s cikorijom ili, primjerice, bakalarom i tagliatella s raguom.

Cijene jela u Centotrenti uglavnom se kreću od 6 do 14 eura, što nam se za porciju od 130 grama tjestenine s dodacima čini prilično pošteno za, recimo, dobru marendu usred radnog dana.

Centotrenta je otvorena svakog dana od 10 do 17 sati, a nalazi se na adresi Andrije Medulića 6. Dodatne informacije možete potražiti na njihovom Instagram profilu.

image
Vedran Peteh/Cropix

Dobro je dodati i kako je Bojan Gržentić inače već poznato ime na domaćoj gastronomskoj sceni. Do sada je radio u restoranu Zigante u Livadama, a kuhao je i uz bok chefovima kao što su Emanuele Scarello, Uroš Fakuč i Gennaro Esposito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:03