Stefano Menti u Zagrebu

U Sopal stiže talijanski vinar koji vino naziva poezijom koja otvara sva osjetila

Ekipa iz popularnog zagrebačkog restorana najavila je jednu sasvim posebnu večeru

Idućeg utorka, 5. prosinca, u zagrebački Sopal stiže Stefano Menti iz poznate talijanske vinarije Giovanni Menti. Upravo tim povodom chefica Katarina Vrenc pripremat će pet sljedova jela, a kako nam je otkrila, glavna filozofija menija bit će zlatno pravilo tri sastojka. Hrana će, naravno, biti uparena s Mentijevim vinima. Druženje počinje već u 16 sati, kada će se točiti pjenušci nekoliko vinara iz familije UVA ITALY, a potom od 19 sati kreće službena večera u sklopu koje će gosti imati prilike kušati Mentijevu Garganegu.

image
Azienda Agricola Giovanni Menti Instagram

Inače, vinarija Giovanni Menti osnovana je u Gamberalli na sjeveroistoku Italije još krajem 19. stoljeća, a Stefano, koji dolazi u Sopal, predstavlja četvrtu generaciju vinara obitelji Menti. Grožđe sorte Garganega uzgaja na vulkanskim obroncima Gambellare, a kako su to objasnili iz Sopala, kao svaki pravi biodinamičar, gaji veliko poštovanje prema samom teroaru kojeg smatra najvažnijim u ekspresiji vlastitih vina svjestan da biodinamičkim pristupom dobiva najbolje od prirode. Važno je dodati i kako je Giovani Menti autor knjige "Maestri del vino antico", koja govori o biodinamičkom uzgoju, pristupu i filozofiji. Vino naziva poezijom koja otvara svih pet osjetila. Više detalja o večeri potražite na Instagram profilu Sopala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 03:31