Svake godine sredinom srpnja u Turskoj započinje sezona sušenja rajčica, a kako prenose svjetski mediji, niti ova godina nije iznimka. Naime, tamošnja su polja prekrivena crvenim plodovima koje su radnici najprije rezali na pola, očistili od peteljki i rasporedili po prostirkama kojima su prekrili zemlju, da bi potom rajčice ostavili da se danima suše na jakom suncu. Težak posao koji zahtjeva neprestano izlaganje jakom suncu zabilježile su i kamere i, moramo priznati, prizori su zadivljujući.
Turski proizvođači najavili su odličnu sezonu, a za tamošnje medije rekli su i kako sušene rajčice kakve proizvode oni, kupci ne mogu pronaći nigdje na svijetu. Ipak, potrošnja sušenih rajčica u samoj Turskoj prilično je niska pa je tako većina proizvoda namijenjena izvozu. Kada su u pitanju Europske zemlje, velike količine njihovih sušenih rajčica odlazi u Italiju i Njemačku, a najveći dio pak otkupljuju Amerikanci. Prema dostupnim podacima, samo prošle godine Turska je proizvela i prodala sušene rajčice u vrijednosti 83 milijuna dolara.
Ovogodišnje fotografije pogledajte na poveznici.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....