Jučer je otvoren vegansko-vegetarijanski bistro TIAN Bistro am Meer u zadarskom Falkensteiner Resortu Punta Skala. Radi se o sestrinskom pop up restoranu poznatog austrijskog chefa s hrvatskim korijenima, Paulu Iviću. Podsjetimo da korijeni chefa Ivića sežu do dalmatinske Zagore od kud potječe Paulov djed. Ivić u Beču i Münchenu vodi dva restorana sličnog, ali ipak ambicioznijeg koncepta. Naime, oba TIAN-ova restorana nose jednu Michelinovu zvjezdicu gdje se pripremaju doista maštovita i ukusna hrana slijedeći principe veganske ili vegetarijanske prehrane.
Otvorenjem TIANove ekspoziture na moru i to u Zadru koji oskudijeva vegansko-vegetarijanskim formatima čini se pun pogodak, a s obzirom na strukturu gostiju Falkensteinerovog Resorta čini se kao logičan poslovni pothvat. Osmišljeni su degustacijski meniji, vinska karta pršti od vinskih prirodnjaka mahom hrvatskog podrijetla. Radno vrijeme novog restorana za goste restorta je od 19 do 22 sata, svakog dana osim srijede.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....