Pitanje gdje pojesti dobar obrok do 50 kuna zadao nam je poprilično muke. Izbor je pao na ovih šest mjesta u koje se rado vraćamo jesti. Restorani su navedeni abecednim redom.
Amfora
Ovo je kultno mjesto za jutarnju kavu ili marendu gdje se doista osjećate kao da je vrijeme stalo. Amforu je u svom članku za Fine dining lovers spomenula i novinarka Margo Schachter. Navodi meni čija su okosnica uglavnom friška riba koja se tradicionalno zalijeva gemištom, a uspoređuje ga s talijanskom varijantom spritza s naglaskom da Hrvati poprilično svojataju "izum" ovog popularnog pića. Ovdje se može pojesti frigana sitna riba i popiti gemišt do 50 kuna.
The Burger bar
Avenija Dubrovnik ZV
Ovo malo mjesto savršeno je ako vas uhvati instantna želja za sočnim burgerom koji ima dobro meso i pecivo, a ne namjeravate potrošiti više od 50 kuna. Na Velesajmu vas očekuje nekoliko dobrih burgera, wrapova i sendviča koji ne prelaze 40 kuna.
Bistro Kod Vukušića
Slavonska avenija 22D
Na samom ulasku u gostionicu dočekaju te žamor i sreća te red onih koji čekaju red za jedan od stolova. Ovdje osim prženih ribica možete pojesti i ozbiljne kapitalce poput zubataca, salatu od hobotnice i slično. Porcija prženih gavuna doći će vas oko 40 kuna, a kruh ne naplaćuju.
Fini kutić
Koturaška 53
Gospođa Josipa svakog jutra kupuje svježe namirnice na Dolcu, a na meniju su obično četiri jela. Danas primjerice ima teleća jetrica na venecijanski s palentom, pečene pileće batake s prilogom, pohani sir na salati te varivo od mahuna. Bez iznimke petkom se ovdje uvijek jede riba. Većina jela ovdje ne prelazi 50 kuna.
Gajbica
Vlaška 7
U ovom simpatičnom nevelikom mjestu možete komotno pojesti ručak za dvoje za koji ćete izdvojiti stotinjak kuna. Salate vas neće doći skuplje od 30 kuna, a možete izabrati između pileće, vegetarijanske i one s tunom. Juhice se kreću oko 20 kuna, a veseli činjenica kako ovdje možete pojesti i prilično obilan doručak za 30 kuna.
Mrvica
Podbrežje XI br.1
Jela u Mrvici na Kajzerici u pravilu ne prelaze 50 kuna. Primjerice danas nude mesnu štrucu te pire od mrkve i graška za 40 kuna zatim mesne lasagne po istoj cijeni te dalmatinsku pašticadu i domaće njoke za 45 kuna ako se odlučite za gablec porciju.
Smokeraj
Ul. Jurja Žerjavića 19
Iz zagrebačkog restorana Smokeraj šire se suptilni mirisi dima, a služe se burgeri, BBQ bunceki s kiselim zeljem, dimljene porchette, BBQ trgana govedina s umakom i još mnoštvo divota iz “dimilice” koju je konstruirao dovitljivi Velolučanin Mojmir Žuvela. Za pulled pork sendvič izdvojit ćete 48 kuna, BBQ trgano meso stoji između 43 i 52 kune dok su BBQ pileća krilca po cijeni od 40 kuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....