Iako još uvijek zvuči pomalo nerealno, nakon godinu dana bez ikakvih gastronomskih zbivanja kako na domaćem, tako i na inozemnom terenu, potvrđeno je kako će se ove godine održati jedan od najvažnijih svjetskih gastronomskih kongresa. Riječ je o Madrid Fusionu koji će trajati od 31. svibnja do 2. lipnja, a glavna tema samog kongresa bit će cirkularna gastronomija.
Jedan od noviteta je i taj da će svi prijavljeni sudionici, osim fizičkim prisustvom, prezentacije moći pratiti i putem digitalne platforme bez obzira na to gdje se nalazili. Organizatori festivala najavili su i kako će ovogodišnje izdanje imati još više edukativnih elemenata te kako će biti najekskluzivnije do sada, a usporedno s predavanjima i prezentacijama, održat će se i Madrid International Pastry, kongres koji posebnu pažnju posvećuje pekarstvu i proizvodnji čokolade. Također, najavljeno je i kako će World Central Kitchen predstaviti projekt "Chefs Relief Training" namijenjen edukaciji mladih kuhara kako bi bili spremni reagirati u hitnim slučajevima.
Osim cirkularne gastronomije i brojih radionica, organizatori kongresa posebnu pažnju odlučili su usmjeriti i na potragu za novim poslovnim modelima u vrijeme koronavirusa, a najavili su i kako će jedna od zanimljivijih tema biti i "just cuisines", odnosno koncept koji se temelji na "upravo ubranom" ili "upravo skuhanom jelu".
Popis govornika na kongresu svakim je danom sve veći i raznovrsniji, a samo neka od velikih imena koja će se pojaviti na Madrid Fusionu su chefovi Angel Leon, Ricard Camarena, Flynn McGarry i brojni drugi. Sve dodatne informacije možete potražiti na službenoj stranici kongresa.
Zanimljivo je dodati i kako je Madrid Fusion jedan od najutjecajnijih gastronomskih kongresa uopće i mjesto okupljanja najvažnijih chefova iz cijelog svijeta te kako je upravo ovaj kongres proteklih nekoliko godina posjetilo više od 10 tisuća zainteresiranih.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....