AKO STE OSTALI U GRADU...

Uskoro počinje ljetno Fuliranje, u centru grada miksat će se kokteli i pripremati slani i slatki zalogaji

Na zagrebačkom trgu poznatom po gastro festivalima uskoro počinje još jedan, pravi ljetni i za sve one koji još nisu pobjegli na more

Od 22. do 28. srpnja na zagrebačkom Strossmayerovom trgu trajat će Fuliranje Summer Sunset. Riječ je o manifestaciji koja će mali trg najpoznatiji upravo po gastro festivalima na šest dana pretvoriti u plažu na asfaltu. Organizatori najavljuju da će posjetitelje u tom razdoblju u centru grada dočekati palme, ležaljke, pijesak i morski motivi, ali još važnije, šarolika ponuda hrane i pića.

Na Strossmayerovom trgu miksat će se tako Mojito, Hugo, Paloma i drugi klasici, a ekipe barmena iz Landsky Bara, Apothece, GingleBellsa i Mojito&Corona Bara pobrinut će se i da na njihovom kućicama isprobate kakav dobar autorski koktel.

"U Landsky baru ljeto je više od godišnjeg doba - to je povratak u bezbrižne dane djetinjstva na jadranskoj obali. Pripremili smo za vas signature ljetnu kartu inspiriranu legendarnim gradskim odmaralištima koja su nekada bila sinonim za slobodu i radost ljetovanja. Kroz naše posebno osmišljene koktele kao što su Stoimena, Cvrčak, Zlatokrila i Veli Jože pozivamo vas na putovanje kroz nostalgiju i okuse prošlih vremena, uz dodir moderne miksologije. Kroz nekoliko izrazito zabavnih ljetnih pića, prisjećamo se tih mjesta i pružamo vam priliku da upoznate zagrebačka odmarališta na području jadranske obale koja djeluju od 1962. godine", poručili su iz Landsky bara, dok je ekipa iz Apotheca bara najavila da će se na ljetnom Fuliranju predstaviti sa šest koktela s potpisom barmena Dorijana Skoblara.

image
Matea Brajdic/

"To su Dark and Minty, Pornstar Paloma, Unusual Smash, Margarita Mule, Blossom Americano i Berry White", kažu iz Apothece te dodaju: “Svi naši kokteli su kreirani da budu lako pitki i osvježavajući, što ih čini idealnim za ove vruće ljetne dane. Također valja spomenuti da su u pripremi i gostovanja nekih poznatih hrvatskih barmena."

image

PRESS Fuliranje Summer Sunset

Press Fuliranje Summer Sunset/

Na kućici Mojito&Corona Bara nudit će se 11 koktela, od različitih varijacija na temu Mojita, preko Tom Collins koktela, zatim Saint Kety s lavandom i borovnicom, Dark and Stormy s pjenušavim napitkom od đumbira, limetom i rumom, Palome s tekilom, crvenim grejpom i limetom, do Aperola i Hugo spritza.

image
Press Fuliranje Summer Sunset/

Ekipa iz GingleBellsa, pak, u ponudi ima čak 23 koktela, što klasika, što autorskih kombinacija.

Osim koktela, na kućici Yellow Coffee moći će se popiti specialty kava, a za one koji su uvijek gladni, tu su i jednostavni zalogaji. Institut za burgere by Mate Janković nudit će svoje već prepoznatljive burgere, Oui Chef on Wheels pripremat će tjesteninu iz koluta sira i, kako najavljuju organizatori, nekoliko iznenađenja, Soho Sushi, logično, sushi i, na kraju, Ice Crone kućica na kojoj će se nuditi kroasan tijesto punjeno soft serve sladoledom te brioche punjen Nutellom i sladoledom.

image
Sandro Sklepic/
image
Sandro Sklepic/
image
Press Fuliranje Summer Sunset/

Naravno, bit će i plesne glazbe, a predviđa se da će atmosfera biti više nego dobra. Stoga, u slučaju da ste ostali u gradu i tražite mjesto gdje ćete provoditi vruće ljetne dane, svakako razmislite o obilasku Fuliranje Summer Sunseta, svakog dana od 22. do 28. srpnja od 12 sati do ponoći. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 10:20