Dobro je poznato da su Slavonci i Srijemci majstori u pripremi suhomesnatih proizvoda, no ove godine, 27. travanja, u općini Andrijaševci prvi put će se u sklopu manifestacije GastRoA saznati tko je zapravo najbolji proizvođač kulenove seke i kobasice. Kako poručuju organizatori, ovo je možda tek prvo izdanje manifestacije, ali već su sigurni da će postati tradicija i omiljeno mjesto susreta ljubitelja ovih specijaliteta.
Dobra je vijest da je manifestacija otvorena za sve posetitelje, ulaz je besplatan, a u slučaju da se želite natjecati, prijaviti se možete bez ozbira na to iz koje županije dolazite. Dakle, na ocjenjivanje u dvije kategorije, kulenova seka i kobasica, mogu se prijaviti svi proizvođači s odgovarajućom registracijom, a uzorke trebaju dostaviti najkasnije do 25. travnja. Ocjenjivanje će se održati dva dana kasnije, 27. travnja, na dan manifestacije GastRoA, u općinskoj vijećnici, s početkom u 9 sati, poručuju organizatori manifestacije.
Svoj dolazak je najavio i poznati hrvatski chef Tomislav Špiček, inače veliki ljubitelj tradicionalne kuhinje.
"Manifestacije poput ove dodatno promoviraju tradicionalne proizvode i podižu razinu kvalitete te pozicioniraju Vukovarsko-srijemsku županiju kao atraktivnu gastronomsku regiju. Uz adrenalinski park na Bosutu i izletnički brod, manifestacija GastRoA još je jedan turistički proizvod općine Andrijaševci, idealne destinacije za izlet i opuštanje", istaknuo je njezin načelnik Ante Rajković.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....