3, 2, 1, MIJESI!

Uskoro se održava radionica pripreme kruha na kojoj se traži mjesto više, ovdje su svi detalji

Autorica koja stoji iza mnogima omiljenog Instagram profila posvećenog kiselom tijestu ovaj mjesec održava svoju prvu radionicu

Dragana Dujić, korisnicima društvenih mreža poznatija kao kreatorica sadržaja koja stoji iza profila 321 mijesi, ovih je dana napokon najavila svoju prvu radionicu kiselog tijesta. Održat će se u prostorima Gushtaone Barboj u Umagu, datum je 26. listopada, a sama radionica trajat će četiri do pet sati. Kako je najavljeno, na radionici će polaznici učiti kako rukovati prirodnim kvascem, oblikovati tijesto i ispeći dobar kruh. Cijena radionice je 100 eura.

Kako nam je svojevremeno ispričala u kratkom razgovoru, Dragana živi u Puli, a osim što svakodnevno mijesi i peče, radi i u obiteljskoj firmi koja se bavi proizvodnjom ulja crnog kima. Kaže da je upravo od sjemenki crnog kima i krenula zaluđenost tijestom, kada je te dvije stvari poželjela spojiti.

image
Innazagor/Getty Images/istockphoto

Danas je majstorica za kiselo tijesto, za što je dokaz i njezin Instagram profil te gotovo 47 tisuća pratitelja kojima je do sada pomogla u pripremi proizvoda od prirodnog kvasca, od kruha, preko kiflica, do pita. Svojevremeno je s nama podijelila recept za klipiće, koji možete potražiti ovdje, a uz to, od nje smo tijekom proteklih godina skupili i velik broj vrlo korisnih savjeta. Upravo zato, njezinu bismo radionicu preporučili svim kućnim sourdough entuzijastima. Sve informacije potražite ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. listopad 2024 10:18